Postavke
kolačića

Milinović nastavio trošiti mladog demografa, to je opasno

Darko Milinović, župan na odlasku nastavio je trošiti mladog demografa Nikolu Šimunića. Slično se dogodilo bivšim gradonačelnicima Gospića Milanu Kolić i Petru Krmpotiću, koje je sličnim rječnikom predstavljao Milinović kao pobjednike, a na kraju sve je završilo drugačije, tužno i ljudski ružno. Primjerice nakon posljednjih lokalnih izbora Milinović je ostao u dvorima zahvaljujući HDZ-u, a Krmpotić je otišao trbuhom za kruhom u daleku Irsku, zato je vrlo opasan posao koji radi Milinović sa mladim čovjekom koji još u Gospiću nije dobio niti stalan posao.

POZNATA NAVLAKUŠA

Kada sagledamo sve ovo u pravu su oni koji su rekli da je Nikola već sada pobjednik ovih izbora. Zašto? Pa i da ne bude tako, Nikola je postao samo svojom kandidaturom ogledalo ovoga grada, odnosno primjer modernog političara te jamac promjena u ovom gradu i na neki način ogledalo kako bi grad trebao izgledati. Čovjek koji vrlo pristojno pokušava sudjelovati u ovoj kampanji. Kroz njegove karakteristike, a podsjećamo da je veliki dio svojih dječačkih dana proveo u Bilaju, jamac je jačanja ruralnih dijelova ovog grada. Ovaj intelektualac kroz svoju znanstvenu karijeru jamči povratak urbanog štiha ovog Grada, modernizam odnosno povratak svega onoga što je uništeno tijekom protekle četiri godine, piše Milinović o mladom demografu koji nema gotovo nikakve šanse da postane gradonačelnik Gospića, jer postati gradonačelnik Gospića vrlo je trnovit put, još ako iz svega stoji Milinovića onda je ta misija utopija sa žaljenjem mladog čovjeka pred kojim je život, a ne biti nečiji sluga.

PREKO MLADOG DEMOGRAFA OBRAČUNAVA SE SA STARČEVIĆEM

Milinović vidi se nastavlja obračune sa aktualnim gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem jer sada kada vidi da mu se stolica župana za još jedan mandat izmakla, ostala je davna želja biti gradonačelnik Gospića u što bi Milinović najradije išao, ali je svjestan da ne bi imao nikakve šanse, pa uz ime mladog demografa veže „kadrovsko nasilje“ Starčevića i puko političko kadroviranje, a pravo je istina da kada je Starčević došao za gradonačelnika da nitko nije ostao bez posla, za razliku od Milinovića koji je bivšeg gradonačelnika Gospića Petra Krmpotića doslovno natjerao da spakuje kofere, ostavi obitelj i ode u Irsku.
Zato je kandidatura Nikole Šimunića obilježena iskorištavanjem, a ne obogaćivanjem političke scene u Gospiću, jer Šimunićev angažman u novu politiku Milinovića, nakon 20 godine svima dosadile i dojadile političke gubernije je osuđeno unaprijed na političku propast.

Podijelite sadržaj

Sutra svi putevi vode u Korenicu

Počinjemo već u 10 sati, veteranskim malonogometnim turnirom koji će se održavati na igralištu Srednje škole Plitvička jezera. U 13 sati ispred KICa u Korenici,

Podijelite sadržaj
Play Video