Postavke
kolačića

Ministar Fuchs na stručnom skupu za učitelje cjelodnevnih škola

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs u srijedu, 3. srpnja, sudjelovao je na otvaranju Stručnog skupa za učitelje osnovnih škola koje sudjeluju u Eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, a koji se održava u OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

Ministar je nazočnima zahvalio na izvornoj suradnji te istaknuo brojne prednosti cjelodnevne škole: bolje obrazovne mogućnosti i podrška, pomoć obiteljima u usklađivanju profesionalnih i obiteljskih obveza, smanjenje razlika u obrazovnim prilikama među djecom iz različitih socioekonomskih sredina. Svi učenici dobivaju jednaku priliku za sudjelovanje u dodatnim obrazovnim i izvannastavnim aktivnostima, što može značajno utjecati na smanjenje nejednakosti i poboljšanje ukupne kvalitete obrazovanja.

„Iza nas je prva godina provedbe Eksperimentalnoga programa cjelodnevne škole. Proveli smo fokus grupe i u završnoj je fazi prikupljanje upitnika koje su ispunjavali učitelji, roditelji i učenici škola u projektu. Model ćemo sukladno rezultatima vrednovanja prilagođavati kako bi on bio optimalan i prilagođen za sve škole, neovisno o tome je li riječ o malim ili velikim školama. Zbog toga su nam vaše refleksije i povratne informacije iznimno važne“, istaknuo je ministar Fuchs. 

Izvor: Ministarstvo obrazovanja

Podijelite sadržaj
Play Video

4. Večer folklora u Širokoj Kuli

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” organizira 4. večer folklora u Širokoj Kuli koja će se održati u dvorištu Područne škole u subotu 13. srpnja s

Podijelite sadržaj
Play Video