Postavke
kolačića

Ministar Malenica posjetio Općinski sud i Zatvor u Gospiću

Ministar pravosuđa i uprave dr.sc. Ivan Malenica boravio je danas u radnom posjetu Gospiću tijekom kojeg je posjetio Općinski sud i Zatvor u Gospiću.

S predsjednicom Općinskog suda Dubravkom Rukavinom razgovarao je o provedbi akcijskog plana za rješavanje neriješenih predmeta, koje je Ministarstvo pravosuđa i uprave izradilo za sva pravosudna područja, te kadrovskim i infrastrukturnim kapacitetima.

Uz to, razgovaralo se je i o provedbi projekta Središnje pismohrane zemljišnih knjiga u Gospiću vrijednog 22,6 milijuna kuna. Riječ je o projektu kojim će se uspostaviti jedinstveno mjesto za pohranu svih ručno vođenih zemljišnih knjiga.  Time će se osloboditi prostor za pohranu na sudovima i ostvariti sve pretpostavke za potpuno digitalno poslovanje sa zemljišnim knjigama. Realizacija ovog projekta  planirana je do 2022. godine.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u protekle četiri godine uložilo je oko 1,72 milijuna kuna u unaprjeđenje infrastrukture pravosudnih i kaznenih tijela u Gospiću.

Prilikom posjeta Zatvoru u Gospiću ministar je s upraviteljem Petrom Rukavinom razgovarao o organizaciji rada u okolnostima pandemije COVID-19.

Uz ministra Malenicu, radnim sastancima nazočili su državni tajnik Sanjin Rukavina i ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero,priopćilo je Ministarstvo uprave i pravosuđa.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video