Postavke
kolačića

Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo financijsku potporu za Memorijalni centar Domovinskog rata Ličko-senjske županije

U znaku trajnog očuvanja uspomene na Domovinski rat, Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je značajna financijska sredstva za projekt izgradnje, postavljanja i uređenja spomen-obilježja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije. Ugovor o sufinanciranju Memorijalnog centra koji će se nalaziti u Pazariškoj ulici u Gospiću potpisali su potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ličko-senjski župan Ernest Petry. Ovaj korak predstavlja ključni dio širih nacionalnih nastojanja za čuvanje sjećanja na hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja.

Iznos od 35 tisuća eura odobren je za radove na provođenju javnog natječaja za ishođenje idejnog rješenja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije. Ova odluka, donesena 7. studenog 2023. na temelju prijedloga Povjerenstva za sufinanciranje izgradnje, postavljanja i uređenja spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata pokazuje jasnu posvećenost Ministarstva očuvanju nacionalne povijesti i sjećanja na žrtve rata.

Cilj ovog projekta nije samo odavanje počasti žrtvama Domovinskog rata, već i jačanje svijesti o njegovoj važnosti u hrvatskoj povijesti. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ličko-senjska županija tako nastoje stvoriti trajno sjećanje na one koji su položili svoje živote za slobodu Hrvatske, potvrđujući time važnost Domovinskog rata u izgradnji identiteta suvremene Hrvatske.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video