Postavke
kolačića

Ministarstvo obrazovanja podržalo dva projekta Srednje škole Otočac

U sklopu izvannastavnih aktivnosti učenici su izradili kratkometražni film “Da samo znaš” koji su prijavili na BUFF International Film Festival i Zlín Film Festival, a u listopadu su ga predstavili otočkoj javnosti u prepunoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo dodijelivši im namjenska sredstva u iznosu od 4000 eura. Dio sredstava utrošen je za promociju filma i popratne aktivnosti, a veći dio namijenjen je za troškove putovanja i smještaja učenika koji će, nadamo se, otputovati na filmske festivale na koje su prijavili film ako uđe u festivalski program. Nadalje, tijekom ovog polugodišta planiraju i okrugli stol sa stručnjacima na temu mentalnih problema mladih, a sve to pod vodstvom nastavnice Snježane Jovanić. Čestitamo!

Čestitke i našim darovitim učenicima te njihovoj nastavnici Gorani Mandarić koji su se odvažili sudjelovati u projektu stvaranja školskog lista. Služit će kao sredstvo internog informiranja, učenička platforma za vježbanje novinarstva, vrijedno didaktičko sredstvo širenja znanja i rasadnik novih spoznaja naše Škole. Uskoro će ugledati svjetlo dana zahvaljujući sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 803,125 eura.

Nema boljeg rezultata od učenikova zadovoljstva svojim radom pri čemu je unaprijedio komunikacijske i socijalne vještine te osnažio kreativnost i slobodu izražavanja jer je upravo to što nedostaje pojedincu u vremenu kreativne krize. Stoga se veselimo uspješnom završetku ovih projekata, ali i budućim projektima koji će naše učenike i nastavnike te njihova znanja i vještine staviti u prvi plan.

Čestitamo!

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video