Postavke
kolačića

Ministarstvo zdravstva donijelo rješenje o početku rada Odjela za palijativnu skrb u stacionaru Doma zdravlja Otočac

Prvi Nacionalni dan palijativne skrbi obilježili smo tijekom prošlog vikenda, 11. svibnja, a dva mjeseca ranije,11. ožujka, na naše veliko zadovoljstvo, Ministarstvo zdravstva je donijelo rješenje o početku rada Odjela za palijativnu skrb u stacionaru Doma zdravlja Otočac.

I jedno i drugo potaknulo nas je da, jučer, u suradnji s Domom zdravlja Otočac organiziramo okrugli stol pod nazivom „Palijativna skrb u Otočcu“.

Ulogu moderatorice preuzela je naša predsjednica Blaženka, a na okruglom stolu su se okupili različiti dionici palijativne skrbi koji djeluju na području Grada Otočca: liječnici, medicinske sestre iz Opće bolnice Gospić i Doma zdravlja Otočac, Centar za socijalnu skrb, Gradsko društvo Crvenog križa Otočac, Centar za pomoć u kući, don Jure Ladišić, predsjednik Udruge sljepih i slabovidnih osoba Ličko-senjske županije i don Goran Antunović, župnik i dekan otočki.

Svoje višegodišnje iskustvo rada u ulozi koordinatorica palijativne skrbi predstavile su Renata Bermanec, koordinatorica palijativne skrbi u Međimurskoj županiji i Dubravka Jakšetić, ravnateljica Doma zdravlja Gospić i koordinatorica palijativne skrbi.

Cilj organizacije ovog okruglog stola bio je razmijeniti iskustva, postaviti temelje za suradnju i sve to upotrijebiti za daljnji razvoj palijativne skrbi na području grada Otočca.

Sudionici su po završetku zaključili da su zadovoljni raspravom i da doista vide napredak i vjeruju da za palijativnu skrb u ovom dijelu RH, uz trud svih uključenih, dolaze bolja vremena.

La Verna – Palijativna skrb /GDCK Otočac

Izvor: Crveni križ Otočac

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video