Postavke
kolačića

Ministrica turizma danas u Lici

U 10:00 sati upriličiti će se danas svečanost dodjele stipendija za učenike Srednje škole Plitvička jezera u Korenici kojoj će nazočiti ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević te ravnateljica Škole Željka Brozović.

Svečanost dodjela stipendija za učenike održat će se u prostorijama Srednje škole Plitvička jezera na adresi Zagrebačka 2, Korenica nakon čega će se u 11:00 sati upriličiti izjave za medije. 

Nadalje, s početkom u 13:00 sati ministrica Brnjac, državna tajnica Josić, župan Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ana Rukavina Stilinović te pročelnica Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Zrinka Mraović obići će prostorije Kulturno-informativnog centra u Gospiću na adresi Budačka 12 u kojim prostorijama se uređuju radionice vezane za  projekt pod nazivom “Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva” (Jadranski RZC STEM) ukupne vrijednosti 115.000,00 eura.

Nakon obilaska prostorija u KIC-u ranije navedeni će posjetiti Razvojni centar Ličko-senjske županije kojom prigodom će se izvršiti primopredaja informatičke opreme za potrebe Centra za mlade Ličko-senjske županije, za što su sredstva osigurana putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ukupne vrijednosti 53.000 eura od čega je za informatičku opremu osigurano 34.500 eura. Po završetku primopredaje upriličit će se izjave za medije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

U Udbini otvoren Srpski kulturni centar

SRPSKO narodno vijeće (SNV) svečano je otvorilo Srpski kulturni centar (SKC) Udbina, centralnu kulturnu (manjinsku) instituciju za taj dio Like, jedan od 40-tak sličnih projekata

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video