Postavke
kolačića

Ministrica turizma i sporta Brnjac i državna tajnica Josić uručili informatičku opremu županu Petryju za potrebe Centra za mlade Ličko-senjske županije u vrijednosti od 34.500 eura 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić, župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić te zamjenica pročelnice Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Blaženka Sanković Katalinić obišli su prostorije Kulturno-informativnog centra u Gospiću u kojima se uređuju radionice vezane za  projekt pod nazivom “Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva” (Jadranski RZC STEM) ukupne vrijednosti 115.000,00 eura.

Nakon obilaska prostorija KIC-a posjetili su Razvojni centar Ličko-senjske županije i tom prigodom izvršili primopredaju informatičke opreme za potrebe Centra za mlade Ličko-senjske županije, za što su sredstva osigurana putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ukupne vrijednosti 53.000 eura od čega je za informatičku opremu osigurano 34.500 eura.

Nakon uručenja informatičke opreme medijima se obratila ministrica Brnjac i izjavila:

– Ja bih na samom početku zahvalila županu Petryju koji zajedno sa svojim suradnicima radi odličan posao. Veselim se mnogim projektima koji dolaze iz Ličko-senjske županije. Vlada RH je prepoznala kontinentalni turizam kao jedan od prioriteta. Osigurali smo 1,3 milijarde eura za razvoj turizma do 2030. godine. Danas smo posjetili i Kulturno-informativni centar gdje su uređeni prostori za mlade koji će dodatno razvijati svoje vještine na STEM području, a trenutno smo u prostoru Razvojnog centra gdje je pri završetku Centar za mlade na čemu zahvaljujem županu Petryju, zaključila je ministrica Brnjac. 

Župan Petry u svom govoru izjavio je:

– Zahvalio bih Ministarstvu turizma i sporta, jednako tako i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, zahvaljujući kojem smo primili na korištenje 35 prijenosnih računala. Sva sredstva još uvijek nisu iskorištena, u tijeku je postupak Javne nabave, a uskoro ćemo sredstvima iz projekta “Program Lika” opremiti ovaj prostor s cjelokupnom opremom kako bi bio potpuno osposobljen kao Centar za mlade Ličko-senjske županije, a jednako tako i kao vijećnica Ličko-senjske županije.

Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću, a iskreno sam uvjeren kako ćemo za otprilike mjesec dana imati sastavljenu novu Vladu RH koju će sastaviti HDZ i na čijem će čelu biti Andrej Plenković, poručuje župan Petry, nakon čijeg se izlaganja kratko obratila državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić.

– Upravo smo nazočili jednoj značajnoj primopredaji tehnologije, odnosno svega onoga što dajemo Ličko-senjskoj županiji i Centru za mlade. Ovim putem smo omogućili Centru za mlade da se dalje razvija i da mladi imaju društveni sadržaj.

Sam Razvojni centar je simbol razvoja ove županije, pa evo, zgodno je da i Centar za mlade upravo bude ovdje. Čestitala bih svima onima koji su ovdje sudjelovali, zaključuje državna tajnica Josić.

Današnji posjet Ličko-senjskoj županiji svjedoči važnosti suradnje državnih institucija i lokalne samouprave u provedbi razvojnih projekata koji će unaprijediti kvalitetu života mladih i potaknuti gospodarski razvoj Like.

Ovaj posjet potvrđuje predanost Vlade Republike Hrvatske u podršci lokalnim inicijativama te potiče nadu u daljnji prosperitet Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Župa Presvetog Trojstva Otočac

Tko se još nije uspio ispovijedit ovih dana, danas od 10.00 do 12.00 sati bit će prilika za ispovijed u našoj crkvi Presvetog Trojstva. Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video