Postavke
kolačića

Ministrica turizma i sporta Brnjac i državna tajnica Josić uručili informatičku opremu županu Petryju za potrebe Centra za mlade Ličko-senjske županije u vrijednosti od 34.500 eura 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić, župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić te zamjenica pročelnice Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Blaženka Sanković Katalinić obišli su prostorije Kulturno-informativnog centra u Gospiću u kojima se uređuju radionice vezane za  projekt pod nazivom “Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva” (Jadranski RZC STEM) ukupne vrijednosti 115.000,00 eura.

Nakon obilaska prostorija KIC-a posjetili su Razvojni centar Ličko-senjske županije i tom prigodom izvršili primopredaju informatičke opreme za potrebe Centra za mlade Ličko-senjske županije, za što su sredstva osigurana putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ukupne vrijednosti 53.000 eura od čega je za informatičku opremu osigurano 34.500 eura.

Nakon uručenja informatičke opreme medijima se obratila ministrica Brnjac i izjavila:

– Ja bih na samom početku zahvalila županu Petryju koji zajedno sa svojim suradnicima radi odličan posao. Veselim se mnogim projektima koji dolaze iz Ličko-senjske županije. Vlada RH je prepoznala kontinentalni turizam kao jedan od prioriteta. Osigurali smo 1,3 milijarde eura za razvoj turizma do 2030. godine. Danas smo posjetili i Kulturno-informativni centar gdje su uređeni prostori za mlade koji će dodatno razvijati svoje vještine na STEM području, a trenutno smo u prostoru Razvojnog centra gdje je pri završetku Centar za mlade na čemu zahvaljujem županu Petryju, zaključila je ministrica Brnjac. 

Župan Petry u svom govoru izjavio je:

– Zahvalio bih Ministarstvu turizma i sporta, jednako tako i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, zahvaljujući kojem smo primili na korištenje 35 prijenosnih računala. Sva sredstva još uvijek nisu iskorištena, u tijeku je postupak Javne nabave, a uskoro ćemo sredstvima iz projekta “Program Lika” opremiti ovaj prostor s cjelokupnom opremom kako bi bio potpuno osposobljen kao Centar za mlade Ličko-senjske županije, a jednako tako i kao vijećnica Ličko-senjske županije.

Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću, a iskreno sam uvjeren kako ćemo za otprilike mjesec dana imati sastavljenu novu Vladu RH koju će sastaviti HDZ i na čijem će čelu biti Andrej Plenković, poručuje župan Petry, nakon čijeg se izlaganja kratko obratila državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić.

– Upravo smo nazočili jednoj značajnoj primopredaji tehnologije, odnosno svega onoga što dajemo Ličko-senjskoj županiji i Centru za mlade. Ovim putem smo omogućili Centru za mlade da se dalje razvija i da mladi imaju društveni sadržaj.

Sam Razvojni centar je simbol razvoja ove županije, pa evo, zgodno je da i Centar za mlade upravo bude ovdje. Čestitala bih svima onima koji su ovdje sudjelovali, zaključuje državna tajnica Josić.

Današnji posjet Ličko-senjskoj županiji svjedoči važnosti suradnje državnih institucija i lokalne samouprave u provedbi razvojnih projekata koji će unaprijediti kvalitetu života mladih i potaknuti gospodarski razvoj Like.

Ovaj posjet potvrđuje predanost Vlade Republike Hrvatske u podršci lokalnim inicijativama te potiče nadu u daljnji prosperitet Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video

4. Večer folklora u Širokoj Kuli

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” organizira 4. večer folklora u Širokoj Kuli koja će se održati u dvorištu Područne škole u subotu 13. srpnja s

Podijelite sadržaj
Play Video