Postavke
kolačića

MIRIS KRIMINALA DORH-u prijavljen Ante Dabo, sin skriveni Ortak u biznisu sa benzinskom crpkom u Novalji ?

Nema kraja upletenosti gradonačelnika Novalje Ante Dabe u kriminalne radnje.Nakon otkrivanja afere oko prenamjene gradskog zemljišta gdje se sumnja da oštećen gradski proračun, otvara se nova afera. DORH-u u Zagrebu gradonačelnik Novalje je prijavljen zbog nepotizma i koruptivne radnje u koristi svoga sina Ivana Daba.

Fokus je stavljen na benzinsku crpku u poslovnoj zoni “Čiponjac” u Novalji.

Do sada na području Novalje u funkciji su tri benzinske crpke na ključnim prometnim pravcima. U prijavi se navodi da se izvjesni Nedjeljko Gabrić hvalio o svojoj vezi sa gradonačelnikom Novalje o “dobro” ugovorenom poslu.

Samo 41 000 tisuća kuna godišnja koncesija za benzinsku crpku

Naime, radi se o dobivanju koncesije koju izdaje grad Novalja za novu benzinsku crpku u poslovnoj zoni “Čiponjac” na površini od 6000 metara kvadratnih na ime svoga sina Stjepana Grabića koji se prema prijavi navodno udružuje s tajnim ortakom, nikim drugim nego sinom gradonačelnika Novalje Ivanom Dabom. Koncesiju je grad Novalja dodijelio na 30 godina.Godišnji iznos koncesije je prema prijavi oko samo 40 000 kuna, što je enormno niska cijena za ovaj oblik poslovanja, čime je navodno gradonačelnikov sin stekao 50% zajedničkog sudjelovanja u biznisu. Većina u gradskom vijeću koju kontrolira gradonačelnik Novalje donijela je pravila koncesije, a zanimljivo da sam gradonačelnik Novalje odabire koncesionara bez ikakvog natječaja i komisije.

GRADONAČELNIKOV SIN SKRIVENI ORTAK U BIZNISU ?

Nije poznato koliko je bilo zainteresirani ponuđača, ne postoji zapisnik. Sumnja na koruptivnu radnju zbog niske koncesije i radi namještanja jednom ponuđaču na osnovu prije dogovorenog scenarija, baca sumnje u kriminal. Na taj način skriveni ortak Ivan Dabo, sin gradonačelnika Novalje ulazi u biznis na osnovu vrlo niske godišnje koncesije koju je sproveo njegov preko funkcije gradonačelnika Novalje. Predviđa se da će visina investicije biti 2 000 000 eura. Sumnja se da će nedugo nakon realizacije projekta pumpa biti prodana za 5 000 000 eur-a, a dvojica mladića iz zlatne generacije staviti će u džepove svaki po 1 500 000 eura. Bezobrazluk bez presedana na ovim prostorima. Rekli bi ljudi lizalice i bomboni za malu djecu velikih apetita, stoji u prijavi DORH-u.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video