Misom zahvalnicom biskup mons. Križić oprostio se od vjernika Gospićko-senjske biskupije

U katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću održana je danas misa zahvalnica novoimenovanog splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića za biskupsku službu koju je obavljao u Gospićko-senjskoj biskupiji. Riječi zahvale biskupu mons.

Križiću najprije je uputila u ime Župe Gospić Maja Serdar koja je istaknula kako vjernici Gospićko-senjske biskupije s radošću očekuju novog biskupa koji će nakon dr. Mile Bogovića i mons. Zdenka Križića svakako uvelike doprinijeti životu ove sredine. Serdar je također istaknula kako se vjernici u ovoj sredini iskreno nadaju ponovnim susretima s biskupom Križićem koji je iza sebe ostavio najbolje utiske i iskustva puna vjerničke ljubavi i dobrote. Potom je biskupu mons. Križiću, Maja Serdar u ime Župe Gospić darovala sliku Gospe Krasnarske, dok mu je ličko-senjski župan Ernest Petry uručio sliku s likom Oca Domovine dr. Ante Starčevića.

Iako je gospićka katedrala svake nedjelje puna vjernika, danas se na misi zahvalnici doista tražilo mjesto više, što je pokazalo koliki ugled među vjernicima uživa mons. Zdenko Križić.

Nadbiskup mons. Križić ostavio je neizbrisiv trag u duhovnoj zajednici Gospićko-senjske biskupije i Ličko-senjske županije, a njegovim zalaganjem izgrađen je i samostan klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću, slijedom čega je ove 2023. godine, povodom obilježavanja Dana Ličko-senjske županije, dana 23. svibnja kada je obilježena i 200. godišnjicu od rođenja Oca Domovine dr. Ante Starčevića, proglašen počasnim građaninom Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Župan primio darivatelje krvi

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi. Prijem je organiziran uoči današnjeg dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, te povodom 70. obljetnice dobrovoljnog

Podijelite sadržaj

Podržimo osmjeh velikih boraca!

25.10. Međunarodni dan svjesnosti o niskom rastu! Pokrenimo lavinu da povjerenstvo KBC-a Zagreb i Split odobre prijeko potreban lijek VOXZOGO! Molim Vas dijelite u što

Podijelite sadržaj
Play Video