MJESNI ODBORI Velika pobjeda HDZ-a u Otočcu

Izbori za članove 17 Vijeća Mjesnih odbora na području grada Otočca potvrdili su veliku pobjedu HDZ-a i njegovi lista.

Gradska organizacija HDZ-a Otočac istaknula je svoje liste u 12 mjesnih odbora te su odnijeli pobjedu u svih 12 odbora, a od ukupnog broja biranih članova Vijeća Mjesnih odbora HDZ ima 76 od 107 članova odbora, što čini 71% članova Vijeća Mjesnih odbora na području grada Otočca.

Na izborima u Ličkom Lešću, Lipovlju i Sincu uz HDZ-ove liste sudjelovale su neovisne liste, odnosno liste Grupe birača u kojima su se sučelili HDZ-ovi kandidati s kandidatima grupa birača. Nakon prebrojavanja glasova HDZ-ovi kandidati premoćno su pobijedili u sva tri mjesna odbora u kojima su imali protukandidate, tako da je HDZ u Ličkom Lešću dobio 7 od 9 mandata, u Lipovlju svih 5 od 5 mandata, dok je u Sincu dobio 5 od 7 mandata. Uz navedene mjesne odbore HDZ će u narednom razdoblju imati apsolutnu većinu i u mjesnim odborima: Otočac (11 od 11), Brlog i Brloška Dubrava (5 od 5), Čovići (7 od 7), Dabar (5 od 5), Hrvatsko polje (5 od 5), Kompolje (5 od 5), Prozor (9 od 9), Ramljani (5 od 5) i Švica (7 od 7).

U Kuterevu je na izborima sudjelovala jedna lista Grupe birača koja će imati svih 7 članova u mjesnom odboru, a također je u mjesnom odboru Ponori svih 5 članova dobila lista Grupe birača, kao i u mjesnim odborima Podum-Škare (5 od 5), Drenov klanac (5 od 5) te u Doljanima (5 od 5).

Predsjednik GO HDZ-a Otočac je nakon provedenih izbora napomenuo kako je na ovim izborima HDZ Otočca istaknuo nove mlade stranačke snage što je dovelo na kraju do izvrsnog izbornog rezultata, a ujedno je zahvalio svim kandidatima, članovima i simpatizerima stranke kao i svim biračima što su sudjelovali na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji će zasigurno u nadolazećem razdoblju biti pozitivan razvojni motor kako u mjesnim odborima koje predstavljaju, tako i na cijelom području grada Otočca.

Čestitku svim izabranim članovima uputio je i ličko-senjski župan Ernest Petry koji je ujedno i član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije te je izrazio nadu da će svi izabrani konstruktivno surađivati kako bi se realizirali svi zacrtani programi na području grada Otočca.

Podijelite sadržaj