Postavke
kolačića

MJESNI ODBORI Velika pobjeda HDZ-a u Otočcu

Izbori za članove 17 Vijeća Mjesnih odbora na području grada Otočca potvrdili su veliku pobjedu HDZ-a i njegovi lista.

Gradska organizacija HDZ-a Otočac istaknula je svoje liste u 12 mjesnih odbora te su odnijeli pobjedu u svih 12 odbora, a od ukupnog broja biranih članova Vijeća Mjesnih odbora HDZ ima 76 od 107 članova odbora, što čini 71% članova Vijeća Mjesnih odbora na području grada Otočca.

Na izborima u Ličkom Lešću, Lipovlju i Sincu uz HDZ-ove liste sudjelovale su neovisne liste, odnosno liste Grupe birača u kojima su se sučelili HDZ-ovi kandidati s kandidatima grupa birača. Nakon prebrojavanja glasova HDZ-ovi kandidati premoćno su pobijedili u sva tri mjesna odbora u kojima su imali protukandidate, tako da je HDZ u Ličkom Lešću dobio 7 od 9 mandata, u Lipovlju svih 5 od 5 mandata, dok je u Sincu dobio 5 od 7 mandata. Uz navedene mjesne odbore HDZ će u narednom razdoblju imati apsolutnu većinu i u mjesnim odborima: Otočac (11 od 11), Brlog i Brloška Dubrava (5 od 5), Čovići (7 od 7), Dabar (5 od 5), Hrvatsko polje (5 od 5), Kompolje (5 od 5), Prozor (9 od 9), Ramljani (5 od 5) i Švica (7 od 7).

U Kuterevu je na izborima sudjelovala jedna lista Grupe birača koja će imati svih 7 članova u mjesnom odboru, a također je u mjesnom odboru Ponori svih 5 članova dobila lista Grupe birača, kao i u mjesnim odborima Podum-Škare (5 od 5), Drenov klanac (5 od 5) te u Doljanima (5 od 5).

Predsjednik GO HDZ-a Otočac je nakon provedenih izbora napomenuo kako je na ovim izborima HDZ Otočca istaknuo nove mlade stranačke snage što je dovelo na kraju do izvrsnog izbornog rezultata, a ujedno je zahvalio svim kandidatima, članovima i simpatizerima stranke kao i svim biračima što su sudjelovali na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji će zasigurno u nadolazećem razdoblju biti pozitivan razvojni motor kako u mjesnim odborima koje predstavljaju, tako i na cijelom području grada Otočca.

Čestitku svim izabranim članovima uputio je i ličko-senjski župan Ernest Petry koji je ujedno i član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije te je izrazio nadu da će svi izabrani konstruktivno surađivati kako bi se realizirali svi zacrtani programi na području grada Otočca.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video