Postavke
kolačića

Mladi hrvatski poduzetnik Dario Podnar iz Kutereva izrađuje jedinstvene rukotvorine od drveta

„Poduzetništvo je proces u kojem se gotovo ni iz čega gradi nešto.“(Timmons, Babson)

Poduzetništvo mu je predodređeno jer mu se otac i djed bave proizvodnjom predmeta od drveta, a tu su ljubav prenijeli na mladog Daria. Dario je po struci kuhar, ali se odlučio baviti poduzetništvom i otvorio je tvrtku Pupilj j.d.o.o.

Vlastitim rukama izrađuje daske za posluživanje hrane i pića. Drvo je materijal koji svakom ambijentu daje čar i posebnu toplinu. Dario je iz Kutereva koje je poznato po Utočištu mladih medvjeda. Kuterevo je postalo popularno i brojni turisti dolaze da vide medvjede i provedu vikend u prirodi, ali svrate do Dariova štanda. Za mnoge zadovoljne kupce koji su se uvjerili u talent, vještinu i znanje obrade drveta Daria Podnara ovaj mladi poduzetnik je definitivno kreator. Željan je znanja, rada i rezultata.

Odlučio je otvoriti suvenirnicu u centru Otočca. Dario ima konkretnu poslovnu ideju i inovativna rješenja. Dario sve radi sam, ali prihvaća želje i ideje koje kupci imaju. U suradnji s klijentima dolazi do najboljih rješenja. Svaka daska je unikatna. Radi ih u raznim veličinama te po narudžbi.

Darijeva ujna pravi coklje, tradicijsku obuću od vune domaće ovce Pramenke karakteristične za Liku i Gacku dolinu. Plete domaće vunene čarape. Osim ručnog rada bavi se proizvodnjom sireva. Dario se bavi i proizvodnjom rakije, a u ponudi ima tri vrste rakije – šljiva, dunja, kruška.

Najveći nedostatak su mu skupi strojevi, ali i nabava sirovine drveta. Za deset godina vidi se kao direktor tvrtke koja bi zapošljavala barem deset radnika, a sjedište i pogon tvornice bili bi u Kuterevu.

Puno sreće u poslovanju!

Otvorenje suvenirnice je u Otočcu 01. ožujka (petak) u 12:sati, Ulica Kralja Zvonimira 35!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video