Može se napraviti karijera turizma u Lici

Klaster Lika Destination, u suradnji s Hrvatski zavodom za zapošljavanje, Srednjom školom Otočac, Srednjom školom Plitvička jezera i Strukovnom školom Gospić, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, provodi projekt „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici“ kojemu je cilj, kao što je i vidljivo iz naziva projekta, predstaviti ciljanim skupinama mogućnosti (samo)zapošljavanja. Radi se o srednjoškolcima, nezaposlenima, poslodavcima te djelatnicima u turizmu koji će kroz projektne aktivnosti imati mogućnosti upoznati potencijale koji u lokalnoj zajednici postoje po pitanju razvoja karijere i ostvariti prve kontakte.

Jedan dio aktivnosti se sastoji od seta od ukupno 15 radionica kojima se srednjoškolcima i nezaposlenima predstavljaju potencijali destinacije Lika za rad u turizmu i mogućnosti zaposlenja s konkretnim primjerima i konkretnim poslodavcima. Osim toga, dobit će i znanja o pokretanju vlastitog poslovanja, predstavit će im se poslodavci iz lokalne zajednice koji se bave turizmom, a jedan dio radionica se provodi i na terenskoj nastavi.

Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. Proslavi

Podijelite sadržaj
Play Video