Na današnji dan osnovan je HDZ Gospić, sjećanja niti 31 godinu poslije ne blijede

Na današnji dan 8. travnja 1990. godine na Cvjetnu nedjelju nakon euharistijskog slavlja osnovana Hrvatska demokratska zajednica u gradu Gospiću.Predvođeni prvim predsjednikom HDZ-a Gospić Miroslavom Petryjem, utemeljitelji i današnje članice i članovi stranke otišli su večeras u tadašnje kino „Jedinstvo“ čiju je dvoranu za taj dan, Miroslav Petry, unajmio vlastitim financijskim sredstvima, čemu svjedoči i uplatnica.

Bili su to početci stvaranja moderne hrvatske povijesti i neovisne Republike Hrvatske, stoga valja zahvaliti svim istinskim utemeljiteljima na iskazanoj hrabrosti i domoljublju. Vođeni državotvornom mišlju dr. Franje Tuđmana ta su vremena zalog današnjice i snage zajedništva koja odiše među članstvom.Stoga, s posebnim smo pijetetom obilježili današnji dan kao Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije i Gradska organizacija HDZ-a Gospić. Kod spomen biste predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo utemeljitelja predvođena predsjednikom Ernestom Petryjem odalo je počast paljenjem svijeća. Isto je učinilo i izaslanstvo GO HDZ-a s predsjednikom Marijom Stilinovićem i potpredsjednicima Anelom Serdar Pašalić i Ivicom Radoševićem, te predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” i Mladeži HDZ-a. Potom je uslijedio odlazak u kino „Korzo“ u čijem je predvorju postavljena spomen ploča kao vjerodostojan povijesni dokaz vremena.

Posebno je bio dirljiv trenutak posjeta grobnom mjestu pokojnog Miroslava Petryja i paljenje svijeća u znak zahvalnosti i nemjerljivog doprinosa našem gradu i Hrvatskoj državi.Stoga, svim našim članicama i članovima, simpatizerima i prijateljima, čestitamo obljetnicu stvaranja naše Hrvatske demokratske zajednice!, priopćila je Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“
Ličko-senjske županije.

Podijelite sadržaj