Postavke
kolačića

Na današnji dan preminuo Miroslav Ćiro Blažević

Legendarnom i neponovljivom Ćiri karcinom je prvi put dijagnosticiran 2011. godine. Dva puta je uspio pobijediti, no treći puta bolest je bila jača. Karcinom se proširio, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. 

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je prije točno godinu dana, 8. veljače 2023., dan prije 88. rođendana. ‘Trener svih trenera’ rodio se 9. veljače 1935. u Travniku, kao šesto dijete u obitelji majke Kate i oca Mate. Nadimak Ćiro dobio je još kao dječačić. Kad je došao u Dinamo, suigrači su ga prozvali Blaž, po prezimenu, a on je majci pisao da joj je travnički svetac Petar Barbarić uslišio molitve. No kad su ga na terenu prepoznali Travničani i počeli skandirati ‘Ćiro, Ćiro’, bilo je gotovo. Dječački nadimak se primio i pratio ga kroz cijeli život i karijeru.

Prvi trenerski posao dobio je u Švicarskoj, u Veveyu, a 1976. je na dvije utakmice kao privremeni izbornik vodio švicarsku reprezentaciju. U Rijeku se vratio kao trener 1979., a godinu kasnije u Dinamo, gdje ga je titula 1982. uvela u legendu.

Kasnije je s Hrvatskom 1998. godine u Francuskoj osvojio svjetsku broncu. Trenirao je i Hajduk, Osijek, Zagreb.

Počivaj u miru Božjem!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video