Na današnji dan rođen Muhamed Ali

Letim oko suparnika kao leptir, a ubadam kao osa.” Muhamed Ali

Američki boksač, prema mnogim ocjenama najveći boksač teške kategorije u povijesti te jedan od najvećih sportaša 20. stoljeća Muhammad Ali, rođen je kao Cassius Marcellus Clay Jr. 17. siječnja 1942. godine u Louisvilleu, u saveznoj američkoj državi Kentucky.

Kao amater Cassius je šest puta bio državni prvak Kentuckyja, dvaput prvak SAD-a i naposljetku olimpijski prvak u poluteškoj kategoriji u Rimu 1960. godine.

Kad su mu bile 22 godine, Cassius Clay otkrio je novinarima da je član pokreta Nacija islama. U to je vrijeme u Naciji islama bio i slavni Malcolm X koji je također utjecao na Claya. Upravo tada je Clay promijenio ime u Muhammad Ali.

Muhammad Alli postao je ikona i idol milijunima ljudi širom svijeta koji su u njemu gledali beskompromisnog borca protiv rasizma.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OKO KAMERE Liječnička kavica !

U Rijeci je danas otvorena nova bolnica za majku i dijete, dom s 224 kreveta bit će na ponos svih Riječana. Svečano otvaranje okupilo je

Podijelite sadržaj

Dan crvenih haljina u Crikvenici

Prvog petka u veljači se obilježava Dan crvenih haljina, javnozdravstvena kampanja koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Prva

Podijelite sadržaj
Play Video