Na današnji dan rođen Tiger Woods

Ne prisiljavajte svoju djecu na sport. Nikad nisam bio. Do danas me tata nikad nije zamolio da idem igrati golf. Pitam ga. Bitna je djetetova želja za igrom, a ne želja roditelja da se dijete igra. Zabava. Neka bude zabavno“. – Tiger Woods

Tiger Woods rođen je u Kaliforniji, 30. prosinca 1975. godine i jedan je od najboljih američkih igrača golfa svih vremena. Dobio je nadimak “Tiger” po nadimku očevog prijatelja iz Vijetnamskog rata. Svi su ga s vremenom tako zvali pa je uzeo ime Tiger kao službeno.

Nakon što je prohodao, Tiger je već znao vješto zamahnuti minijaturnom palicom za golf. Od druge godine s ocem je svakog dana barem dva sata provodio na pravom golf-igralištu. Tiger Woods osvojio najviše PGA turnira od bilo kojeg aktivnog igrača golfa. Osvojio je jako velik broj različitih golf turnira, priznanja i nagrada.

Tigerovim se suparnicima činilo da ne igraju protiv ljudskog bića, nego protiv automata – toliko je bio nadmoćan. – Tiger si nikada nije dopuštao da bude zadovoljan, u njegovom je umu zadovoljstvo neprijatelj uspjeha – opisivao je Woodsov trener Hank Haney.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Balet na velikim visinama Brinja

Brinje je naselje u sjeverozapadnom dijelu Like te općina u Ličko-senjskoj županiji, smještena u Brinjskom krškom polju u sjeverozapadnom dijelu Gackog polja u brinjskoj zavali,

Podijelite sadržaj
Play Video