Postavke
kolačića

Na današnji datum – 22. svibnja – obilježava se Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

Na današnji datum – 22. svibnja – obilježava se Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, a s nekoliko fotografija iz arhive Muzeja Gacke ukazujemo na bioraznolikost naše neposredne okoline.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi ukazali na bioraznolikost kao globalnu vrijednost od neprocjenjivog značaja za sadašnje i buduće generacije.

U ovom tjednu – u petak u 19 sati – u gradskom parku u Otočcu Rewilding Velebit zaklada u suradnji s Muzejom Gacke pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac otvara izložbu “Fotografije divljine” posvećenu raznolikosti prirodne baštine.

Na izložbi će biti prikazano 30 fotografija velikog formata koje dokumentiraju živi svijet područja Velebita, a njihovi autori su nagrađivani domaći i strani fotografi i biolozi – Daniel Allen, Nino Salkić, Vedran Slijepčević i Goran Šafarek. Izložba ostaje otvorena do 3. lipnja i dostupna svakim danom od 10 do 19 sati!

FOTO: Arhiva Muzeja Gacke Otočac

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video

HDZ uvjerljivo na prvom mjestu

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo na prvom mjestu, s čak 11 postotnih poena prednosti nad posrnulim SDP-om! Prema istraživanju NOVE TV, prvom nakon Europskih izbora

Podijelite sadržaj
Play Video