Nacionalni park Paklenica

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca s ciljem podsjećanja javnosti o prednostima i dobrobitima volonterskoga rada i njegovu doprinosu razvoju lokalne i šire zajednice.

U Javnoj ustanovi ” Nacionalni park Paklenica” od 2016. godine provodi se volonterski program Outdoor informator.

Volonteri u Nacionalnom parku Paklenica pružaju osnovne informacije posjetiteljima i educiraju ih o pravilima ponašanja u zaštićenom području, usmjeravaju posjetitelje na korištenje pješačkih staza i daje im osnovne informacije o udaljenosti do pojedinih objekata i sadržaja u Parku.

Također, informiraju penjače o pravilima ponašanja na penjalištu s ciljem zaštite biljnih i životinjskih vrsta na prostoru penjališta, povremeno anketira posjetitelje s ciljem dobivanja pouzdanih povratnih informacija o zadovoljstvu posjetitelja ponudom i uslugama u Parku te povećavaju svijest posjetitelja o potrebi zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti Nacionalnog parka.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj

„SENJSKI MUZIKANTI I BALI I KARNEVALI“  OTVORENJE – GRADSKA KNJIŽNICA SENJ-ČETVRTAK, 8. VELJAČE 2024. GODINE – 18 SATI Ove godine odlučili smo se za temu Senjski

Podijelite sadržaj
Play Video