Postavke
kolačića

Nacionalni Park Plitvička jezera od danas je dostupan na svjetski poznatoj platformi Skylinewebcams

Naš najpoznatiji nacionalni Park Plitvička jezera od danas je dostupan na svjetski poznatoj platformi Skylinewebcams. Tisuće kamera koje podržava ova platforma diljem svijeta dnevno imaju višemilijunski pregled jer uz svega par klikova možete uživo pratiti svjetske ljepote na više tisuća destinacija.

Nacionalni park Plitvička jezera i dosada je imao kameru koja je s najatraktivnijeg vidikovca u Parku uživo omogućavala praćenje jezera i Velikog slapa te je na taj način ova ljepota bila dostupna cijelom svijetu. Link za ovu kameru bio je relativno skriven na  web stranici Parka pod rubrikom Multimedija/video stream i mnogim posjetiteljima naše web stranice nije bio dostupan. Međutim, s ovom novom kamerom koja je postavljena na naslovnu stranicu web-a i na kojoj je u svakom trenutku vidljiv broj trenutno prisutnih koji gledaju kao i ukupan broj ljudi koji su pogledali kameru, doseg će biti znatno veći.

“Poznato je da je NP Plitvička jezera 2019. godine prešao na novi sustav upravljanja posjetiteljima, što je ujedno bio jedan od uvjeta UNESCO-a, smanjenje broja posjetitelja, tako da su nekadašnje nesnosne gužve za nas postale prošlost.  Novim sustavom upravljanja i obogaćivanjem ponude naših restorana,  posjetiteljima smo omogućili ne samo ugodniji boravak nego i mogućnost dužeg i kvalitetnijeg boravka a samim time i veću potrošnju posjetitelja. Hrvatski turizam godinama robuje brojkama iako je kvaliteta tj. održivost turizma često upitna. Po tom pitanju mi smo na dobrom tragu. Naime,  prosječna potrošnja naših posjetitelja veća je 30-tak % a to je i bio cilj, s manje posjetitelja ostvariti isti ili veći financijski učinak. Budućnost turizma je u stopi održivosti a ne u stopi povećanja broja dolazaka” zaključio je ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera  Tomislav Kovače

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video