Postavke
kolačića

Nacionalni park Sjeverni Velebit jučer proslavio svoj 25. rođendan.

Tim povodom, i uz obilježavanje Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode u RH, Dana botaničkih vrtova i Dana Parka prirode Velebit, u suradnji s Park prirode Velebit, Senj Tourist Board i BBK SENJ, proteklog vikenda održan je Aktivni vikend u Krasnu i Parku.

Udruga Gačanka iz Otočca održala je kreativnu radionicu tehnikom filcanja vune na kojoj su izrađivani botanički motivi.

Održana je i radionica vježbanja u paru – Joga u paru, u pratnji Mariele Crnko-Kovač, na kojoj su se sudionici zagrijali i pripremili za šetnju “Stazom Krasno” koja je uslijedila.

S ciljem prezentacije prirodnih i kulturnih vrijednosti Krasna, JU Nacionalni park Sjeverni Velebit, u suradnji sa JU Park prirode Velebit i TZ Grada Senja, otvorila je novu poučnu stazu “Staza Krasno”, kojom je obogaćena posjetiteljska infrastruktura Krasna i koja spaja Krasno sa Svetištem Majke Božje od Krasna, u dužini od 3500 m. U sklopu projekta uređena je staza, postavljen je niz edukativnih ploča, signalizacija za posjetitelje te drvene skulpture za čiju izradu su se pobrinule vrijedne ruke krasnarskog umjetnika Josipa Tomaića. Otvorenje staze snažan je poticaj dostupnosti rekreacijskih koristi Krasna i bogate kulturne baštine, uz istovremeno podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirodne bioraznolikosti. Na vidikovcu na kraju staze sudionici su mogli degustirati lokalne proizvode iz Krasna.

U suradnji s BBK Senj organizirano je MTB rekreativno bicikliranje po selu Krasnu i okolici “Pedalom po Krasnu”.

U Parku je održano edukativno vođenje planinarskom/poučnom kružnom stazom od ulaza u Park (Babić Siča) do Zavižana i natrag, stazama “Staza zviri” i “Trag čovika”, uz posjet meteorološkoj postaji i Planinarskom domu Zavižan.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video