Postavke
kolačića

Udružimo se zajedno u borbi protiv onečišćenja plastikom i zaštitimo naše zdravlje!

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja kako bi se podigla svijest o važnosti zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa. Ova manifestacija potiče ljude diljem svijeta da razmišljaju o ekološkim izazovima s kojima se suočava naš planet te da djeluju kako bi promicali održivost.

Ove godine, tema Dana planeta Zemlje je “Planet protiv plastike”. Pozivamo sve – pojedince, tvrtke i vlade – da se udruže u borbi protiv onečišćenja plastikom i zaštite naše zdravlje.

Ova inicijativa EarthDay2024 zahtijeva smanjenje proizvodnje plastike za 60% do 2040. godine te eliminaciju jednokratne plastike do 2030. godine, otvarajući put prema budućnosti bez plastike. Suočavamo se s pandemijom plastike sa svih strana – političke, kulturne i osobne. Vjerujemo da svatko zaslužuje zdrav i prosperitetan planet, slobodan od onečišćenja plastikom. Naša predanost proizlazi iz dubokog razumijevanja da onečišćenje plastikom utječe ne samo na naše oceane, zemlju i divljinu, već i izravno na naše vlastito zdravlje.

Plastika je osobna. Pridružite nam se u ovoj važnoj misiji za očuvanje planeta!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video