Nadbiskup Splitsko-makarski predvodi misno slavlje u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

U subotu 14. listopada u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočaste vjernici Gospićko-senjske biskupije s mons. Zdenkom Križićem, novoimenovanim Splitsko-makarskim nadbiskupom i svećenicima Gospićko-senjske biskupije. Na hodočašću će sudjelovati 1200 hodočasnika iz župnih zajednica biskupije.

U 11 sati nadbiskup Križić predsjedat će euharistijskim slavljem u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u zajedništvu sa svećenicima i vjernicima Gospićko-senjske biskupije i Župe Gospe Sinjske. Prije slavlja u Svetištu će vjernici imati mogućnost za sakrament Ispovijedi.

U poslijepodnevnim satima hodočasnici će sudjelovati u pobožnosti Križnog puta prema Tvrđavi Grad gdje se po zagovoru Majke od Milosti Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine dogodila čudesna pobjeda nad Osmanlijama.

Euharistijsko slavlje iz Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske prenosit će Laudato televizija i internet stranice Župe i Svetišta Gospe Sinjske.

Podsjećamo, da će se slavlje preuzimanja službe splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Zdenka Križića, održati na blagdan sv. Šimuna i Jude Tadeja, u subotu 28. listopada u 11 sati, u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Župan primio darivatelje krvi

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi. Prijem je organiziran uoči današnjeg dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, te povodom 70. obljetnice dobrovoljnog

Podijelite sadržaj

Podržimo osmjeh velikih boraca!

25.10. Međunarodni dan svjesnosti o niskom rastu! Pokrenimo lavinu da povjerenstvo KBC-a Zagreb i Split odobre prijeko potreban lijek VOXZOGO! Molim Vas dijelite u što

Podijelite sadržaj
Play Video