Postavke
kolačića

Uskrs u Otočcu

Manifestacija će se održati u subotu 23.3.2024., a započinje u 14:00 sati otvorenjem sajma lokalnih proizvoda na kojem će posjetitelji moći kupiti razne etno i gastro proizvode kao i suvenire proizvođača iz Otočca i okolice.

Zatim će se od 15:00 sati održati dvije radionice izrade uskrsnih motiva za djecu i odrasle. Naglasak radionica je svakako na iskorištavanju vune i ostalih materijala raznim tehnikama. Tako će OPG Vunena čarolija održati radionicu izrade uskrsnih motiva tehnikom suhog filcanja vune dok će udruga Gačanka Otočac održati radionicu izrade uskrsnih jaja od recikliranih materijala. Prijave za radionice nisu potrebne.

Nakon radionica u 17:00 sati za djecu je organiziran animirani zabavni program koji uključuje igre, predstavu i kreativni dio te maskirane animatore iz Zemlje zabave pod nazivom „Uskrs u zemlji čuda“. Na kraju dana tj. od 19:00 sati za dobru i veselu atmosferu pobrinut će se poznati glazbenik iz Otočca Zvonimir Tonković poznat pod nazivom „ZvoneTon“. Osim navedenog u gradskom parku bit će i ugostiteljska ponuda OPG-a Balen i Caffe bar-a Picasso. U slučaju lošeg vremena ili drugih opravdanih razloga Turistička zajednica Grada Otočca ima pravo izmjene i dopune te otkaza programa.

Podsjećamo i da će se u četvrtak 21.3.2024. u Crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu održati korizmeni koncert Ansambla LADO pod nazivom „O Isuse daj mi suze“. Ovim koncertnim programom ansambl LADO  započinje obilježavanje 75. godina svog umjetničkog djelovanja. Koncert će se održati nakon večernje mise, tj. u 18:30 sati.

Također, ove godine manifestacija Uskrs u Otočcu obilježit će se i na Uskrsni ponedjeljak bogatim uskrsnim doručkom te zanimljivim turnirom, o čemu ćete uskoro moći saznati više informacija. Sve potrebne detalje naći ćete na društvenim mrežama Turističke zajednice Grada Otočca: Facebook i Instagram, popratite ih.

Za kraj pogledajte u našem putopisu zašto mislimo da je Otočac, grad na tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba, jedan od najljepših kutaka u predivnoj Hrvatskoj. Druga po redu manifestacija Uskrs u Otočcu upravo je savršena prilika za sve uzraste da posjete ovaj predivni grad i njegovu okolicu. Čekaju vas gostoprimstvo i ljepote kakve ćete rijetko doživjeti bilo gdje drugdje.

Foto: Turistička zajednica Grada Otočca

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video