Nastavak uređenja groblja u Lovincu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ove je godine raspisalo javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini.

Na navedeni javni poziv Općina Lovinac prijavila je projekt druge faze rekonstrukcije i uređenja mjesnog groblja u Lovincu za koje je ministarstvo odobrilo sufinanciranje u 60 postotnom iznosu odnosno iznos od 23.900,00 eura, dok je preostalih 40 % sredstava potrebnih za realizaciju projekta osigurala Općina Lovinac.

Tako je kroz ovaj projekt dovedena voda do samog ulaza u groblje, dok je postojeća staza, koja je prošle godine tijekom prve faze obnovljena i produžena u lijevu stranu groblja u dužini od oko 170 metara, čime je građanima omogućen lakši pristup grobnim mjestima te mogućnost korištenja vode u prilikama uređenja i čišćenja spomenika i grobnih mjesta kao i drugih potreba tijekom obilaska groblja.

Općina Lovinac zahvaljuje Ministarstvu graditeljstva odnosno Vladi Republike Hrvatska na odobrenim sredstvima kojima se napravio još jedan iskorak u pravcu poticanja razvoja i poboljšanja komunalnog standarda na području općine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Župan primio darivatelje krvi

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi. Prijem je organiziran uoči današnjeg dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, te povodom 70. obljetnice dobrovoljnog

Podijelite sadržaj

Podržimo osmjeh velikih boraca!

25.10. Međunarodni dan svjesnosti o niskom rastu! Pokrenimo lavinu da povjerenstvo KBC-a Zagreb i Split odobre prijeko potreban lijek VOXZOGO! Molim Vas dijelite u što

Podijelite sadržaj
Play Video