Postavke
kolačića

Nedjeljna avantura u srcu Krasna!

Povodom 25. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Dana Parka prirode Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode u RH i obilježavanja Dana botaničkih vrtova, Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit u suradnji sa Javnom ustanovom Park prirode Velebit, Turističkom zajednicom Grada Senja i Brdsko biciklističkim klubom Senj, organizira dvodnevni program – Aktivni vikend u Krasnu.

Svi sadržaji su besplatni i pod pokroviteljstvom spomenutih Ustanova, TZ Grada Senja i BBK Senj.

Nedjelja (26. svibanj)

“Pedalom po Krasnu” – početak u 10:00 sati ispred Uprave Parka, a predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata

BBK Senj organizira MTB rekreativno bicikliranje po selu Krasnu i okolici, u dužini od 18 km uz 500 m visinske razlike. Staza je srednje zahtjevna, a preporuka je MTB bicikl i dobra kondicijska sprema. Sudionici će biti dio ture koja upoznaje i promovira Krasno, sport, kulturne znamenitosti, prekrasnu prirodu ovoga kraja i turistički potencijal Krasna. Za sudjelovanje je potrebno donijeti vlastite bicikle uz obavezno nošenje zaštitne kacige, napominju organizatori. Moguće su izmjene i dogovor na licu mjesta sa organizatorom ture. Ne postoji bolja turistička razglednica od one koju pošalje gost!

Kružna staza Babić Siča/Zavižan – početak u 10 sati na glavnom ulazu u Park (Babić Siči), a predviđeno vrijeme trajanja je 5 sati. Prijevoz do Babić Siče je u vlastitom aranžmanu (prijevoz vlastitim automobilima).

Edukativno vođenje planinarskom/poučnom kružnom stazom od ulaza u Park (Babić Siče) do Zavižana i natrag. Vođenje ide putem dvije staze – “Staza zviri” i “Trag čovika” na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit uz posjet meteorološkoj postaji i Planinarskom domu Zavižan. Šećući stazom upoznat ćete o tegobnu načinu života ljudi koji su stoljećima obitavali na ovom prostoru te saznati više o bioraznolikosti Sjevernog Velebita.

Link za prijavu na sva događanja: https://forms.gle/zYo6cZQE2prX2JuT9

Podijelite sadržaj
Play Video

TAKAV SAM Kace KRALJ “sukanja”

Karlo Starčević već godinama u javnom djelovanju često brka istinu i laži. Osobito od kada je postao gradonačelnik Gospića i dobio medijski prostor. Dokaz tome

Podijelite sadržaj
Play Video