Nema izbora, nema Uskrsnica!

Prošle godine mnogi su se obradovali Uskrsnicama u Ličko senjskoj županiji.

Ovog Uskrsa, suša. Nema izbora.

Prošlog Uskrsa političkim mešetarima podjela uskrsnica je bilo pogodno tlo za pokušaj jeftinog osvajanje dijela birača.

Nekoliko stotina kuna za Uskrs politički mešetari su iz blagajni djelili šakom i kapom, jer ne dijeli se svoj novac.

Pravi “Kralj” pred prošli Uskrs bio je sada bivši župan Darko Milinović koji je po prvi puta u povijesti županije, što prije nisu radili bivši župani Ante Frković, Milan Jurković, Milan Kolić pred izbore podijelio čak oko 2 000 000 kuna uskrsnica i pokazao kolika “jaja” ima lipa županija.

Odlukom bivšeg Župana kroz socijalni program uskrsnice je dobilo oko 5 000 osoba diljem naše Županije. Uskrsnice od 300 kn prošlog Uskrsa dobilo je preko 3600 umirovljenika s mirovinom nižom od 1500 kn. Prošle godine Uskrsnice u županiji je dobilo preko 1600  nezaposlenih koji su prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje, a nemaju nikakve naknade.

Ovog Uskrsa nema isplate Ukrsnica iz proračuna Ličko senjske županije.

Rado bi potpisao odluku o isplatama uskrsnica, ali mi trenutno nemamo novca u proračunu. Želje su jedne, a realne mogućnosti drugo. Vjerujem da će kroz kotač razvoja županije uskoro stvoriti se uvjeti da Uskrs bude svima, samo ne nekima !, kaže Ličko senjski župan Ernest Petry , koji nije želio komentirati da je njegov prethodnik pred prošli Uskrs i pred lokalne izbore kao iz “vedra neba ” isplatio oko 2 000 000 kuna uskrsnica iz proračuna Ličko senjske županije.

GOSPIĆ NEMA NOVCA ZA USKRSNICE

Prošle godine pred Uskrs Grad Gospić je isplatio 160 000 kuna uskrsnica građanima malih mirovina. Ovog Uskrsa Gospić neće isplaćivati uskrsnice.

Odgovorno se nosimo prema javnim financijama grada. Dotoka novca u Proračun je manje, pa jednostavno bi rado, ali nismo ovog Uskrsa u mogućnosti, kaže gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Prošle godine uskrsnice su dijelili i gradovi Novalja i Otočac, no ove godine ih ne isplaćuju. Tako ispada da ako ovog Uskrsa neki grad ili općina u Ličko senjskoj županiji isplaćuju uskrsnice, plijene pažnju ili bolje rečeno financijski dobro stoje.

Podijelite sadržaj