Postavke
kolačića

Nema više “tekuta” pa dolaze Investitori !

Na ovoj livadi na ulazu u Gospić i danas ovce pasu, kao što su desetljećima prije pasle, no do kraja godine livadu će zamijeniti veliki trgovački Centar, drugi u dvije godine na području glavnog ličkog grada.

Vijest da je to gotova stvar da će ove godine Trgovački lanac Pevex “potjerati” ovce i sagraditi ogromni Centar i urbanizirati atraktivno područje blizu autoceste i rijeke Like, otvorilo je pitanje zašto godinama prije kao danas Gospić nije bio mamac za Investitore, kao što je posljednje dvije godine. Odgovor je do sada bio da se nije stvorila poduzetnička klima, posljedice rata i razne druge jeftine fore, no prava je istina da cijela Lika “otvorila” investitorima jer se riješila “tekuta”, jer “tekut” je stvarala klimu da bez provizija, podmićivanja, i poslovnog reketa niti jedan Investitor nije dobro došao, pa su mnogi u širokom luku zaobilazili posljednja dva desetljeća gospodarski opustošenu regiju koja je idealna za ulagače posebno one u uslužnom sektoru.

  • ODLASKOM “TEKUTA” I “GRABEŽLJIVACA ” STIŽU INVESTITORI

U ovo doba prije 12 godina poznati trgovački lanac Lidl u Perušiću je sagradio distributivni Centar, zahvaljujući pogodnostima općine Perušić, Centar se trebao graditi u Gospiću, no tadašnja politička Gubernija spominjala je investitorima provizije, tvrdi akteri tmurni vremena kada se za svaki posao, dozvolu brala “pinka” i kada se znalo kome je trebalo kucati na vrata.

Zato su Investitori zadnja dva desetljeća zaobilazili Liku koja je zahvaljujući nezasitnim “grabežljivcima” tjerala ulagače, jer i prije desetak godina i po pustim ličkim livadama pasle su ovce, radile su institucije…. Danas se politika odlaskom “tekuta” umnogome promijenila, jer provizija, ucjena nema, i svaki ozbiljan Investitor ima otvorena vrata, zato izgradnja velikog trgovačkog centra Pevex ove godine, kao i onog već sagrađenog Stop Shop prošle godine tek je početak velikih investicija jer je stvorena odlična ulagačka klima u kojoj se ide formulom da svaka investicija koja otvori i jedno radno mjesto je podvig.

Nema više “tekuta” “reketara”, stižu investicije koja otvaraju radna mjesta, a janjetinu je zamijenila ” kalja” i “kupus i meso”.

www.slobodnalika.com, 15 godina sa vama

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video