Nestašni Romi napravili gužvu u županiji!

U petak je od ranog jutra u sjedištu Ličko senjske županije u Gospiću bilo kao na “željezničkom kolodvoru “.

U Gospiću je danas boravila važna ministrica poljoprivrede Marija Vučković, pa se u središte županije slila sva županija.

Od problema drvoprerađivača, stočara, konja lutalica, pa do poticaja bile su teme. Na sastanku uz sve druge gradonačelnike i načelnike ministrica se sastala i sa posljednjih dana najpoznatijim načelnikom u Hrvatskoj, onim općine Udbina Josipom Seučekom koga danima čuva Interventna policija nakon prijetnji jedne romske obitelji koja ubire milijune kuna poljoprivrednih poticaja.

Sastanak je trajao satima i hoće li se iz njega nešto izroditi nije poznato, jer dosadašnjih na istu ili sličnu temu bilo je puno, no problemi su ostali. Ministrica je čini se po izjavama dobro upućena o hororu na cestama i poljima Like koji već godinama traju. Što se tiče prijava građana i institucija vezano uz štete koje čini stoka koja luta bez nadzora naše Ministarstvo nije učinilo niti jedan propust i mi smo puno prije sadašnjih aktualnosti poduzeli niz kontrola. Pri tome su potpore nekim poljoprivrednicima bile značajno umanjivane.

Tako smo prije dva mjeseca zatražili nadzore Državnog inspektorata i Hrvatske veterinarske inspekcije koji su obavljeni početkom prosinca 2021. godine. Proveli smo nadzore nad korištenjem šumskog i poljoprivrednog zemljišta i pozvali druga Ministarstva da izvrši potrebne nadzore koji nisu u našoj nadležnosti. MUP je obavio sve potrebne radnje vezane uz probleme stoke koja luta i samo lani je zabilježeno oko 200 prijava, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković kojoj su čelnici gradova i općina i Ličko senjske županije imali što reći. Hoće li današnji sastanak, jedan u nizu ostati samo na sastanku vrlo brzo će se vidjeti.

Podijelite sadržaj