NEVAŽNO Je li Gospić očišćen sa stilom ?

Prvi snijeg u ovoj godini i ove zime očekivano je po dugogodišnjoj praksi izazvao glavnu zimsku polemiku kako je očišćena od igre prvog snijega lička pusta metropola. No dovoljno da se ” Grad ” podjeli na one koji su zadovoljni sa čišćenjem i oni koji su nezadovoljni. Mnoge čudi da oni koji su nezadovoljni čišćenjem snijega da se “vežu u lance” , jer Gospić je grad poznat po “buntovnicima ” čudnih kriterija.

Ta podjela je nastavak nažalost projekta pretvaranja grada Gospića u veliko selo, u gradu “gospode”. Čišćenje snijega u Gospiću je ostavština “grada heroja”, koji se nekada čistio bolje, jer bilo je više novca – milijuna, pa danas kada ga je sve manje, ostala su sjećanja da se u Gospiću nekada kada bi pao snijeg “jeo”, kao što ga je za života “jeo” pokojni Milan Bandić u Zagrebu.

ZIMA SE ŠALI……..

U Gospiću koji je “propao” a da nitko ne zna kako, centralno je tako pitanje kako se čisti grad od snijega, zašto nisu očišćeni nogostupi, puste ulice, trgovi, a nitko ne vidi ili se pravi lud da i da je sa nogostupa Starčević i gradski vlastodršci “pojeli” snijeg po nogostupima nema tko šetati, jer Gospić nažalost postaje Grad aveti i preko zime, koliko god palo snijega i koliko god se čistio, jer svaki novi snijeg je novi namet za praznu gradsku blagajnu, koja je davno “očepušana”.

Dok grad vidno propada, ostaje bez ljudi, ono što je ostalo i dalje glumi “gospodu” pa svatko kome odmah ralica nije očistila ulaz ispred kuće, stana umjesto da uzme lopatu i sam očisti, uzme se društveni mreža i piše komentar da ga je snijeg “zatrpao” i da zimske službe spavaju zimski san, da su neradnici i da ih je sramota. Kada padne snijeg Gospić pokaže svu svoju licemjernost i glumu bez pokrića. Biti će ih još, jer zima se tek šali. Do kada ?.

Podijelite sadržaj