Nije svijet mali, nego je Lika velika!

Ličanima razasutim po bijelom svijetu puna su usta Hrvatske, koja se voli na razine načine.

Mile Nikšić iz Hamiltona u Kanadi iz stradalničke Široke Kule kod Gospića voli je sa velikim srcem. I Hrvatsku, i svoju Liku iz koje je prije 47 otišao u bijeli svijet, kao i tisuće drugih Ličana.

Mile se svake godine vraća iako je između dvije domovine “samo” oko 10 tisuća kilometara ili devet sati leta…

Dok sa Milom sasvim slučajno sjedimo na glavnom gradskom trgu u Gospiću u društvu dviju hrvatica iz Kanade, od kojih je jedna Mira, korijena ličkih iz Pazarišta. Mira se nakon više od pedeset godina života vratila vidjeti odakle je potekla i ponovo se “zaljubila” u korijene.

Mile nam priča da je prije više od 20 godina obnovio kuću u Širokoj Kuli koju je donio i dašak kanadske gradnje, u koju se uvijek vraća. Nakon mnogo godina Mile sve više uživa u kulskom suncu…..

Mili je sve lijepo u rodnom kraju, samo ga boli i sramota je da još nema pitke vode. No Mile je strpljiv i vjeruje Karlu gradonačelniku, jer kako kaže Mile Karlo je nešto nabolje što se Gospiću dogodilo, naglašavajući domoljublje jer kako kaže Mile Hrvatska i Lika se vole radom i poštenjem.

Mile je uz bogata iskustva iz Kanade pun ideja za Liku, pa tako daje ideju da HNS, jer je veliki zaljubljenik svega hrvatskog, pa tako i nogometa da jednog dana se napravi nacionalni nogometni stadion negdje uz autoput od Kapele do Svetog Roka jer Mile kaže da se “velike utakmice” igraju van gradova.

Mile danas, nakon dva mjeseca, leti za Kanadu da bi se kako kaže ako Bog dao već za Božić vratio svojoj Širokoj Kuli…

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Parku prirode Velebit zlatna povelja

Park prirode Velebit ovogodišnji je dobitnik nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023., koju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i

Podijelite sadržaj
Play Video