Nogometni stadion u Ličkom Osiku nosi ime Marina Čačića

U prosincu prošle godine napustio nas je veliki prijatelj i bivši igrač nogometnog kluba Croatia “92 Lički Osik, Marin Ćaćić. Marin je svojim radom, talentom i poštenjem  ostavio veliki utisak na sve prijatelje i poznanike u klubu te je na inicijativu Uprave kluba i njegovih najbližih prijatelja prema Gradu Gospiću upućen zahtjev za preimenovanje stadiona u Nogometni stadion Marin Ćaćić. Gradonačelnik  Karlo Starčević je 17. siječnja ove godine donio službenu odluku o nazivu stadiona, a jučer je  simboličnim rezanjem vrpce stadion i otvorio.

Tom prigodom gradonačelnik se zahvalio svim volonterima, donatorima i radnicima Komunalca koji su vrijednim radom uredili stadion. Obnovljene su stepenice, tribine, predvorje, navodnjavanje kao i travnjak. Gradonačelnik se također prisjetio i velečasnog Luke Blaževića koji se 2016.godine prihvatio vodstva kluba Croatia 92 i zajedno s grupom poduzetnika ga obnovio i započeo s natjecanjima.

Uz gradonačelnika svečanosti otvorenja obnovljenog i novouređenog stadiona prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Svečanost su svojom nazočnošću također uveličali i igrači GNK Dinamo 2 Zagreb koje je gradonačelnik ugostio u gradskoj vijećnici. Uvažene i drage goste darivao je prepoznatljivim motivom grada Gospića – Vodaricom Martom. Istaknuo je tom prigodom da je Gospić uvijek bio utvrda Dinamovih navijača, a u ime zagrebačkog kluba trener Dalibor Poldrugač  je rekao da zna da su Gospić i Lika Dinamova utvrda obojana u plavo.

Za kraj svečanosti otvorenja stadiona nogometaši Croatie 92 i Dinama 2 odigrali su utakmicu u spomen na svoga prerano preminulog kolegu i prijatelja Marina Ćaćića.

Podijelite sadržaj