Postavke
kolačića

Nova značajna ulaganja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u projekte Ličko-senjske županije

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije nastavljaju sa svojim izdašnim podrškama projektima u Ličko-senjskoj županiji, stavljajući fokus na infrastrukturalni i društveni razvoj. Potvrdivši svoju ulogu ključnog partnera lokalnim zajednicama, Ministarstvo je odobrilo novu rundu financiranja koja će omogućiti realizaciju širokog spektra projekata.

U općini Perušić odobrena su sredstva za izgradnju parkirališta, s planiranim proračunom od 30.000 eura. Vrhovine će se osnažiti rekonstrukcijom vodovodne mreže, sredstvima od 49.000 eura, dok će Otočac poboljšati svoje društvene prostore ulaganjem od 50.000 eura u zgradu društvenog doma Ličko Lešće.

Sredstva odobrena Općini Lovinac usmjerena su na modernizaciju okoliša ljekarne s proračunom od 29.000 eura, a Donji Lapac planira upotrijebiti 30.000 eura za modernizaciju ceste NC-G-04 (Rašete). Brinje ulazi u drugu fazu rekonstrukcije kulturnog centra Janka Vukovića Podkapelskog uz pomoć od 44. 000 eura, što će značajno poboljšati uvjete za odgoj i obrazovanje mladih.

Financijska sredstva usmjerena iz državnog proračuna, zajedno s onima iz europskih fondova, igraju nezamjenjivu ulogu u osiguravanju održivog razvoja Ličko-senjske županije. Harmonizirana komunikacija između županijskih tijela i Vlade RH je temelj na kojem se gradi bolja budućnost ovog kraja. Ovi elementi zajednički doprinose ne samo gospodarskom napretku, već i podizanju standarda života, čineći Ličko-senjsku županiju sve boljim mjestom za život svojih stanovnika.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video