Novalja ide u projekt Sortirnice

Grad Novalja zaprimio je dopis Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da projekt Sortirnice (Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala) ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima.

Nakon što se uspješno radi na završavanju EU projekata (Poduzetnički inkubator, Dječji vrtić, Infrastruktura u poduzetničkoj zoni te zgrada DVD-a) koji su sufinancirani sa preko 27 mil kn iz EU sredstava, uz 2,1 mil kn za EU projekt Zaželi (pomoć starijim osobama), projektom Sortirnice nastavlja se uspješni niz gradskih EU projekata.

Kompletnu dokumentaciju i prijavu na otvoreni Poziv za dostavu projektnih prijedloga izradili su djelatnici gradske uprave.

Dana 30. lipnja 2020. g. Grad Novalja je prijavio projekt „Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala – Sortirnica“ na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva Gospodarstva i održivog razvoja (u trenutku prijave Ministarstvo zaštite okoliša i energetike). Projekt je uspješno prošao 3 faze provjere od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te je ispunio sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima. Ukupno prihvatljivi troškovi projektnog prijedloga iznose 7.953.903,00 HRK, dok bespovratna EU sredstva iznose 6.760.817,55 HRK.

Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala predstavlja još jedan korak prema zaokruživanju procesa gospodarenja otpadom na području Grada Novalje.

Ovom uspješnom prijavom Grad Novalja i dalje se svrstava u sam vrh gradova u RH po visini povlačenja EU sredstava.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OTOČKE BADMINTAŠICE ŽUPANIJSKE PRVAKINJE

U petak se naša školska sportska dvorana pokazala sretnim terenom za naše badmintašice, Alani Draženović, Mariju Orešković, Magdalenu Šepac i Melani Pielić, koje su izborile nastup na državnoj

Podijelite sadržaj
Play Video