Postavke
kolačića

Nove poučno-planinarske staze za turistički uzlet Lovinca

Općina Lovinac ugovorila je s obrtom „Arija“ iz Senja izvođenje radova na tri planinarsko – poučne staze koje je općina prijavila na natječaj za provedbu tipa operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” iz podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ kojeg je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s ciljem dodjele sredstava projektima koji će omogućiti dostupnost rekreacijske, turističke i zdravstvene funkcije šuma u javne svrhe.

Tijekom prošle godine većim su dijelom obavljeni radovi prosijecanja i krčenja planiranih staza dok su tijekom ove godine obavljeni radovi završnog uređenja i krčenja te označavanja staza. Postavljanjem poučnih ploča, putokaza, klupa, stolova i druge planirane opreme planirani radovi privedeni su kraju te su time stavljene u funkciju tri planinarsko poučne staze na području Općine Lovinac i to staze na brda Resnik i Medvidovaču te poučna staza uz rijeku Ričicu. Ovim stazama na području Općine Lovinac otvorene su nove mogućnosti za šetače, planinare kao i druge zaljubljenike u prirodu kako s područja Općine Lovinac tako i za brojne turiste koji tijekom godine dolaze na područje općine Lovinac.

Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u ukupnom iznosu od 984.084,42 kune, priopćeno je iz općine Lovinac.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video