Novi asfalt u Donjem Kosinju i Somoljancu

Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije započela radove na obnovi završnog asfaltnog sloja kolnika u Donjem Kosinju. Dionica koja je obuhvaćena ovim radovima proteže se na dužini od približno 1200 metara. Ukupna vrijednost radova u Donjem Kosinju iznosi oko 78.000 eura.

Paralelno s ovim projektom, radovi su započeli i u Smoljancu na rekonstrukciji ceste u dužini od približno 300 metara. Tamo se posebna pozornost posvećuje korekciji geometrijskih elemenata ceste, ojačanju kolnika u svrhu obnove i povećanja nosivosti te kvalitete vožnje. Također, obavljat će se i obnova i zamjena kolničkog zastora. Vrijednost radova u Smoljancu iznosi približno 162.500 eura.

Ova dva projekta ukupno vrijede više od 240.000 eura i predstavljaju važan korak u unapređenju prometne infrastrukture u Ličko-senjskoj županiji. Investicije u cestovnu infrastrukturu ključne su za razvoj regije i pridonose poboljšanju sigurnosti i kvalitete putovanja za sve sudionike u prometu.

Iz Županijske uprave za ceste naglašavaju kako će se radovi odvijati uz minimalne poteškoće za građane i korisnike cesta, te se očekuje njihov završetak u predviđenim rokovima, a ujedno u nadolazećim mjesecima najavljuju i mnogobrojne druge aktivnosti na području cijele županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video