Postavke
kolačića

Novi predsjednik Marakane Gospić, Dane Šimić, župan Petry tajnik

U hotelu Ana u Gospiću održana izborna skupština Udruge građana “Marakana Gospić”. Udruga je službeno osnovana 2014. godine i od osnutka do danas predsjednik udruge je bio današnji ličko-senjski župan Ernest Petry, dok je tajničke poslove obnašao Nikica Asić.

Udruga okuplja stanovnike koji su rođeni ili žive u ovom prepoznatljivom gospićkom kvartu u središtu grada koji je poznat i po gradskoj placi, autobusnom kolodvoru, a nekada davno na tom je lokalitetu bila i poznata stočna placa.

Marakana je uvijek bila sjedište različitih zbivanja, dok se u gradskim kuloarima muški dio populacije nazivao “dečki s Marakane”.

Osnovni cilj djelovanja udruge je organizacija različitih sportskih turnira kvartovskog karaktera s naglaskom na turnire u malom nogometu za različite uzraste, a ujedno se organiziraju i turniri u košarci, boćanju itd.

Treba naglasiti da se malonogometni turniri na Marakani odigravaju od davne 1958. godine odnosno od održavanja svjetskog prvenstva u nogometu koje se održalo u Brazilu od kada se taj gospićki kvart u gradskom žargonu nazvao Marakana po imenu stadiona u Rio de Janeiru.

Marakana je definitivno jedini kvart u Gospiću koji je besprekidno održao tradiciju igranja malog nogometa na istom lokalitetu i u kontinuitetu, pune 64 godine.

Na današnjoj skupštini na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Ernesta Petryja za novog predsjednika udruge u četverogodišnjem mandatu izabran je Dane Šimić, poznati gospićki ugostitelj koji je u sportskoj karijeri ostvario zapažene rezultate u hrvanju kako na nacionalnoj tako i na svjetskoj razini. Za dopredsjednika udruge izabran je poznati gospićki poduzetnik Danijel Tušak, dok je za tajnika udruge izabran Ernest Petry.

Za blagajnika je izabran Josip Krbavac, dok su u predsjedništvo udruge izabrani Nikica Asić, Davor Rudelić, Željko Šikić, Nikica Došen, Željko Tušak, Milan Maras, Hrvoje Rogić, Ivan Rogić, Marko Šimić, Blaž Asić i Jurica Tomljenović.

U Nadzorni odbor udruge izabrani su Ivica Uzelac za predsjednika, te Stipe Grivčić, Davor Brkljačić, Ivica Rudelić, Ivan Tomljenović, Tomislav Ćaćić i Tomislav Ratković za članove odbora.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video