Postavke
kolačića

Novi Veleposlanik Slovenije u posjetu Gospiću

U kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja upriličen je danas prijem novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u Zagrebu Gašpera Dovžana.

-Nakon ovog prijema  imamo  dogovorene sastanke s  nekoliko investitora s područja Republike Slovenije, kao nastavak dobre suradnje  ili uspostave kontakata slovenskih investitora koji žele ulagati na području Ličko-senjske županije. Osim toga želimo pomoći u nastavku dosadašnje suradnje, pri čemu ćemo podržati sve kvalitetne projekte i investicije. Zahvaljujem vam na posjetu u županiji u kojoj ste uvijek dobro došli. Županija ima vrlo korektne odnose sa slovenskim  tvrtkama koje djeluju na ovome području, što će se svakako i nastaviti na obostrano zadovoljstvo,  istaknuo je župan Petry.

-Ovdje u Gospiću radi slovenska tvrtka „Calcit“ s kojom imamo vrlo korektne odnose. Ti odnosi mogu biti još bolji, trebaju se proširiti i poboljšati na obostranu korist. Na tome radimo vrlo intenzivno i na tome ćemo ustrajati. Zato ste u Gospiću rado viđen gost i želimo da nam učestalije dolazite, rekao je gradonačelnik Karlo Starčević.

Slovenska tvrtka „Calcit“ u Gospiću je jedan od većih potrošača energenata.

  • Nedavno su se spojili na sustav plinofikacije koji je proveden u Gospiću. Na taj način „Calcit“ ima stalna i vrlo velika ulaganja u energetskom sektoru za rad mlinova koji usitnjavaju kamen. Jedini problem u suradnji s tom tvrtkom  vezan je uz domicilno stanovništvo naselja Bilaj i to zbog povremenih oštećenja prometnica kojima prolaze teški kamioni natovareni kamenom sirovinom, istaknuo je župan Petry.

Podijelite sadržaj

Sutra svi putevi vode u Korenicu

Počinjemo već u 10 sati, veteranskim malonogometnim turnirom koji će se održavati na igralištu Srednje škole Plitvička jezera. U 13 sati ispred KICa u Korenici,

Podijelite sadržaj
Play Video