Novi vjetrovi u Ličko Senjskoj županiji!

Lokalni izbori su već pomalo zaboravljeni. Uskoro će biti pola godine, po nekima malo ali dovoljno da se povuče prva crta.

Osjeti se da su lokalni izbori donijeli dugo čekani mir koga posljednjih godina nije bilo, pa su godine i vrijeme potrošeno na sukobe i ratove koji su se vodili samo zbog interesa pojedinaca i političkog preživljavanja. Bilo je to vladanje radi vladanja koje nije vodilo nikuda. Da su izbori donijeli promjene i da se cjelokupna Ličko senjska županija otvorila i da više nije zatvorena enklava svjedoče svakodnevna događanja.

Suradnje Vlade, resornih ministara sa ličko senjskom županijom i gradovima te općinama nikada nije bila bolja što bi trebalo rezultirati razvojem i ulaganjima. To je proces za kojeg treba vremena, jer kako zna reći gospićki gradonačelnik i da se napravi kućica za psa treba vremena.

Da su se vremena promijenila najbolje svjedoči jučerašnja slika iz Zagreba gdje je Ličko senjski župan doveo gotovo sve gradonačelnike i načelnike u županiji sa sobom na radni sastanak sa ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

Dokaz je to da više Županija nije jedan čovjek oko koga se sve vrti, te je izbor i Ernesta Petrya za novog župana i način vođenja županije mnoge ugodno iznenadilo, a kako je počelo i još će iznenađivati.

Podijelite sadržaj