Postavke
kolačića

Novouređena plaža u Ribarici spremna za nadolazeću turističku sezonu

Ličko-senjski župan Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver danas su obišli novouređenu plažu u naselju Ribarica. Ova plaža, dužine 90 metara, predstavlja značajnu investiciju za općinu Karlobag i njezine mještane, kao i za brojne turiste koji posjećuju ovo područje.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 230 tisuća eura. Od toga je Ministarstvo mora i prometa osiguralo 150 tisuća eura, dok je Ličko-senjska županija pridonijela sa 60 tisuća eura. Ostatak sredstava osigurala je Općina Karlobag iz vlastitog proračuna. Uređenje plaže uključivalo je radove na proširenju i uređenju obalnog pojasa, postavljanje nove infrastrukture te poboljšanje pristupačnosti za sve posjetitelje.

Ova novouređena plaža samo je dio šireg plana investicija i radova koje Općina Karlobag provodi kako bi se što bolje pripremila za nadolazeću turističku sezonu. Osim uređenja plaža, planovi uključuju i obnovu javnih površina, poboljšanje komunalne infrastrukture te razvoj dodatnih turističkih sadržaja koji će obogatiti ponudu ovog kraja i privući još veći broj posjetitelja.

Župan Petry izrazio je zadovoljstvo napretkom radova te istaknuo važnost ovakvih investicija za razvoj lokalne zajednice i jačanje turističke ponude Ličko-senjske županije. Načelnik Smojver zahvalio je svim uključenim stranama na suradnji i podršci, te naglasio kako su ovakvi projekti ključni za dugoročni razvoj i prosperitet Karlobaga i okolnih naselja.

Obilazak plaže završio je zajedničkim fotografiranjem i kratkim druženjem s mještanima koji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom plaže.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video