Postavke
kolačića

NP Plitvička jezera spremna za dugu zimu

U sklopu priprema za nadolazeće zimske uvjete Nacionalni park Plitvička jezera danas je organizirao smotru zimske službe kojoj je prisustvovao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević. Sastanak je okupio sve odjele i odsjeke koji su uključeni u čišćenje i održavanje područja Nacionalnog parka tijekom zimske sezone 2023./2024. godine.

Na sastanku su predstavljeni operativni planovi koji se odnose na održavanje prometnica, pješačkih staza, parkirališta te drugih javno-prometnih površina kako bi se osigurala prohodnost i sigurnost tijekom zimskih uvjeta.

Održavanje prometnica uključuje radove na čišćenju snijega i posipanju soli radi sprječavanja poledice, čime se osigurava sigurno kretanje posjetitelja i zaposlenika Nacionalnog parka Plitvička jezera. Zimska služba parka odgovorna je za brigu o prometnicama, pješačkim stazama, parkiralištima i drugim površinama otvorenim za javnost tijekom zimske sezone.

Nacionalni park Plitvička jezera ima na raspolaganju četiri vozila, uključujući kamion ralicu, dva vrhunska traktora s ralicom posipačem, kombinirani radni stroj s ralicom te desetak freza za čišćenje snijega. Ova opsežna flota omogućava učinkovito čišćenje i održavanje područja, pridonoseći sigurnosti i udobnosti svih posjetitelja tijekom zimske sezone.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević istaknuo je važnost zimske službe u održavanju funkcionalnosti parka tijekom hladnijih mjeseci, naglasivši:

Spremnost za zimske uvjete ključna je kako bismo osigurali pozitivno iskustvo posjetiteljima Nacionalnog parka Plitvička jezera. Naša zimska služba izuzetno je predana održavanju sigurnosti i prohodnosti svih dijelova parka, čineći ga ugodnim i pristupačnim čak i tijekom zimske idile.

Mehanizacija koja je ključna za zimsku službu Nacionalnog parka Plitvička jezera potpuno je pripravna za predstojeću zimsku sezonu te je nužna za učinkovito održavanje područja parka tijekom hladnijih mjeseci.

Zahvaljujući dobro održavanoj mehanizaciji, zimska služba Nacionalnog parka Plitvička jezera ima sposobnost brze intervencije i prilagodbe promjenjivim uvjetima tijekom zime. Ovaj aspekt igra ključnu ulogu u osiguravanju proaktivnog pristupa održavanju i čišćenju kako bi se posjetiteljima pružilo sigurno i ugodno iskustvo tijekom posjeta parku tijekom zimske sezone. Ravnatelj parka istaknuo je važnost redovitog održavanja mehanizacije kako bi se osigurala njihova visoka funkcionalnost i dugotrajan rad što direktno doprinosi sigurnosti i kvaliteti usluge posjetiteljima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Proljetni festival u Plitvičkim dolinama!

Za vrijeme nadolazećeg Proljetnog promotivnog tjedna u Nacionalnom parku Plitvička jezera imat ćete priliku uživati u posjeti Javna ustanova Baraćeve špilje po promotivnim cijenama ulaznica

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video