Postavke
kolačića

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa za vrijeme održavanja SKHM-a u gradu Gospiću

Na dan Susreta hrvatske katoličke mladeži, u subotu 4. svibnja 2024. godine, sukladno izvedbenom projektu prometnog elaborata Privremene regulacije prometa za vrijeme održavanja SHKM-a u gradu Gospiću i dobivenih suglasnosti te Prijave javnog okupljanja MUP-u Policijske uprave ličko-senjske, u gradu Gospiću bit će privremena regulacija prometa u vremenskom razdoblju od 10 do 21.00 sat te se prema sljedećem rasporedu zatvaraju sljedeće ceste i ulice:

 -Državna cesta broj 25., u gradu Gospiću od raskrižja ulica Budačka – Zagrebačka do raskrižja ulica Kaniška – Bana Ivana Karlovića – Kralja Petra Krešimira, osim za vozila stanara, vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a, vozila Ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, vozila organizatora, vozila s akreditacijom i vozila VIP gostiju.

-Nerazvrstana cesta – NC-512600 – Ulica bana Ivana Karlovića od raskrižja s Kaniškom ulicom (D-25) – Trg Stjepana Radića do raskrižja sa Smiljanskom ulicom (od kbr. 1 do kbr. 24), osim vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Nerazvrstana cesta – GS0933 Ulica popa Marka Mesića u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Nerazvrstana cesta – južno uz Trg Stjepana Radića u cijelosti, osima za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Ulaz na Trg Stjepana Radića, od raskrižja sa Smiljanskom ulicom prema Trgu Stjepana Radića, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Nerazvrstana cesta – GS0935 Ulica Nikole Tesle u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Nerazvrstana cesta – NC-590820 Ulica Dr. Franje Tuđmana (od kbr. 15 do kbr. 35) – Trg Žitničkih žrtava, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.   

-Nerazvrstana cesta – GS0942 Ulica Senjskih žrtava u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a, vozila Ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, vozila organizatora, vozila s akreditacijom i vozila VIP gostiju.

-Nerazvrstana cesta – GS0946 Ulica popa Nikole Mašića u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a.

-Nerazvrstana cesta – GS0943 Ulica Miroslava Kraljevića u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a, vozila Ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa, vozila organizatora, vozila s akreditacijom i vozila VIP gostiju.

-Nerazvrstana cesta – GS0948 Ulica Dr. Ante Starčevića u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a

-Nerazvrstana cesta – NC-590940 Jasikovačka ulica – od križanja s D50 do križanja s nerazvrstanom cestom – GS0967 Vukovarska ulica, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a, i autobusa koji obavljaju prijevoz hodočasnika koji će biti parkirani u desnoj kolničkoj traci (od raskrižja s D50 prema Vukovarskoj ulici).

-Nerazvrstana cesta – GS0967 Vukovarska ulica u cijelosti, osim za vozila stanara i vozila s pravom prednosti prolaska iz čl. 149. ZSPC-a, i autobusa koji obavljaju prijevoz hodočasnika.

Za to vrijeme promet će se za sve kategorije motornih vozila preusmjeriti alternativnim obilaznim smjerovima i to: iz smjera Ličkog Osika, raskrižje Budačka – Zagrebačka ulica – Zagrebačka ulica – raskrižje ulica Zagrebačka – Smiljanska – Karla Brkljačića -Ulica Karla Brkljačića – Ulica bana Josipa Jelačića – raskrižje s Kaniškom ulicom – Kaniška ulica-raskrižje s Ulicom kralja Petra Krešimira – Ulicom kralja Petra Krešimira u smjeru Gračaca i obrnuto, uz postavljenu privremenu regulaciju prometa od strane „Lika cesta“ d.o.o.

Za vrijeme održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži u gradu Gospiću, teretni tranzitni promet promet preusmjerit će se na raskrižju državnih cesta broj 25 i 534 u Budačkoj ulici na autocestu A1 do čvora Sveti Rok, te sa državne ceste broj 50 u mjestu Sveti Rok na autocestu A1 do čvora Gospić.

Za vrijeme održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži u gradu Gospiću promet će se odvijati obilaznim smjerovima kako je navedeno i uz regulaciju policijskih službenika na ključnim raskrižjima.

Izvor: Gospićko-senjska biskupija

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video