Obilježavanje 32 godišnjice pogibije redarstvenika Josipa Jovića i “krvavog” plitvičkog Uskrsa

Sutra, 31. ožujka na Plitvicama će se obilježiti 32. godišnjica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je život izgubio 31. ožujka 1991. godine kao prva žrtva Domovinskog rata.

Ispred spomenika prve žrtve Domovinskog rata vijence će položiti i svijeće zapaliti obitelj Josipa Jovića, pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata: Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko ’90, Udruga Tigar 90/91 Rakitje, Udruga PJP Kumrovec 90, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Udruga Prvi hrvatski redarstvenik, Predsjednik Republike Hrvatske, predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ličko-senjske i Splitsko-dalmatinske županije, Općine Plitvička jezera i Cista Provo, Hrvatskog generalskog zbora, suborci Josipa Jovića i mnogi drugi.

U sklopu prigodnog programa dvadeset trojici novih pripadnika ATJ Lučko bit će uručeni amblemi Specijalne policije.

Bili su prvi u ratu – prvi su i u miru – HRVATSKI POLICAJCI!

Svi sudionici akcije „Plitvice“, policajci, redarstvenici, su hrabro išli dalje, na druga ratišta diljem jedine Lijepe Naše te su nas svojom hrabrošću zadužili da nastavimo na temelju onoga što su sanjali, za što su se borili i za što su neki od njih nažalost – pali.

Hvala im na slobodi, miru i nadahnuću dobivenom kroz njihova hrabra i odvažna djela, objavio je MUP RH.

Za sve vas koji niste u mogućnosti prisustvovati odavanju počasti Josipu Joviću i obilježavanju 32. godišnjice akcije „Plitvice“, obavještavamo vas da je Hrvatska radiotelevizija osigurala izravan prijenos na 4. programu.
Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. Proslavi

Podijelite sadržaj
Play Video