Postavke
kolačića

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Danas je u Gospiću svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske. Obilježavanje je započelo svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, koju je predvodio o. Marko Maglić.

Nakon mise, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao i kod biste prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U ovoj svečanosti sudjelovali su župan Ličko-senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, povjerenik Vlade RH za Grad Gospić Josip Brozičević sa predsjednicom Gradskog vijeća Grada Gospića Anamarijom Zdunić, predstavnici braniteljskih udruga, javnih poduzeća, izaslanstvo HDZ-a te brojni građani.

Župan Petry u izjavi za medije čestitao je sugrađanima Dan državnosti, koji se ponovno obilježava 30. svibnja, nakon što su ga, kako je rekao, komunističke vlasti ukinule početkom 2000.-ih. Petry je istaknuo kako nakon 34 godine imamo svoju državu koja je članica Europske unije, NATO-a i drugih međunarodnih organizacija. “Možemo biti ponosni što budućim generacijama ostavljamo slobodnu državu, koju samostalno razvijamo” – kazao je župan Petry.

AIOSEO Settings

Preklopi panel: AIOSEO Settings

Lokalne informacije

Preklopi panel: Lokalne informacije

Post Formats Settings

Preklopi panel: Post Formats Settings

Page Settings

Preklopi panel: Page Settings

Use Breadcrumbs

Enable Breadcrumbs global settings redefining.InheritEnableDisable

  • Objava
  • Blok

Slika

Ubacite sliku kako biste napravili vizualnu izjavu.

Stilovi

IzvornoZaobljen

Napredno

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video