Postavke
kolačića

Obnova i sanacija županijskih i lokalnih cesta

Uz ostalo u tijeku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji prometno kritičnih i građevinski oštećenih dionica županijskih i lokalnih cesta na području županije. Konkretno radi se na rekonstrukciji 500 metara cesta za Lukovo na području grada Senja u vrijednosti radova od 191.000.00 eura, rekonstrukciji 300 metara ceste u Smoljancu na Plitvičkim jezerima u vrijednosti od 162.500,00 eura te na radovima obnove kolnika i sustava odvodnje duljine 500 metara na cesti Udbina-Podudbina u vrijednosti od 102.000,00 eura. Radovi se financiraju izvornim prihodima Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije, te prihodima iz državnog proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH. Rok za izvođenje svih radova je listopad 2023. godine.

Uz navedene radove ugovoreni su i radovi obnove završnog asfaltnog sloja na oštećenim dionicama županijskih i lokalnih cesta, koji se planiraju izvesti do kraja godine na području cijele županije, ukupne duljine cca 13.600 metara. 

Rekonstrukcijom su obuhvaćeni radovi proširenja kolničke konstrukcije postojećih dionica cesta, poboljšanja sustava odvodnje ugradnjom novih cestovnih rubnjaka, ojačanja kolničke konstrukcije u svrhu povećanja nosivosti i kvalitete vožnje, asfaltiranja cijeloga kolnika, te po potrebi ugradnji nove vertikalne prometne signalizacije i opreme ceste.

Promet se odvija prema privremenoj regulaciji prometa, te se mole sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, ističu u Županijskoj upravi za ceste Ličko senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uspjesi su mnogobrojni i veliki!

Dosadašnja postignuća naše Vlade jamstvo su da ćemo ispuniti najave iz Izbornog programa ZaSveIzazove! Andrej Plenković: Uspjesi su veliki, mnogobrojni, opipljivi. I nije riječ samo

Podijelite sadržaj

Uskrsni odmor na Plitvičkim jezerima

Za sve vas koji volite provesti praznike u prirodi, Uskrs je savršena prilika za iskoristiti ugodno vrijeme i posjetiti jedan od najljepših europskih parkova na

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video