Postavke
kolačića

Obnovljena suradnja između Ličko-senjske županije i Grada Bihaća, sjedišta Unsko-sanskog kantona


Danas je u prostorijama Ličko-senjske županije održan radni sastanak između ličko-senjskog župana Ernesta Petryja i dr. sc. Franje Jurića – savjetnika gradonačelnika Grada Bihaća, na temu obnove suradnje između dvije susjedne regije odnosno između Ličko-senjske županije i Grada Bihaća kao sjedišta Unsko-sanskog kantona. 
Teme su bile raznovrsne, a odnosile su se na aktualnu migrantsku krizu koja se odvija između RH i BIH, poboljšanje odnosa u prekograničnoj odnosno gospodarskoj i kulturološkoj suradnji između dviju susjednih regija, zajedničkoj suradnji vezanoj uz turističke ponude na rijeci Uni, čiji je obalni pojas s BIH strane Une proglašen Nacionalnim parkom.
U gradu Bihaću danas živi oko 3000 Hrvata, koji su najviše naseljeni u mjestima Vedro Polje, Žegar, Križ, Kralje, Vrkašić, Kalina, Dobrenica, Golubić te u podplješevičkim naseljima Vučjak, Zavalje, Međudražje, Mali i Veliki Skočaj.
Također je bitno za spomenuti da Župu sv. Franje Asiškog čine spomenuta podplješevička mjesta, kao i da Župa sv. Franje Asiškog pripada Gospićko-senjskoj biskupiji. 
Zaključak sastanka je da će se konture buduće suradnje dodatno usuglasiti na zajedničkom sastanku koji će se održati tijekom prosinca u Bihaću, a kojom prigodom će na radni sastanak u Bihać otići izaslanstvo iz Ličko-senjske županije predvođeno županom Petryjem u kojemu će biti i predstavnici pograničnih općina te ravnatelji pojedinih ustanova iz Ličko-senjske županije, dok bi domaćin bio gradonačelnik Grada Bihaća sa suradnicima.

Play Video

Fascinantni Švički slap

Ako ne znate gdje ćete za vikend predlažemo da posjetite malo selo Švica, udaljeno 6 kilometara od Otočca. Pogledajte prirodne i kulturne atrakcije Švice, znatiželjnog

Podijelite sadržaj
Play Video