Oboljelo zdravstvo

Proračun za zdravstvo 2024. godine iznosi 5,5 milijardi eura, dvostruko više nego prije 10 godina. Sve veći troškovi zdravstva ne prate kvalitetu usluga, o čemu svjedoče nezadovoljni pacijenti. Za sljedeću godinu predviđa se zdravstveni proračun oko 5, 5 milijardi eura.

Dražen Jurković rođen je u Gospiću, diplomirao je i magistrirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Danas je Direktor udruge poslodavaca o zdravstvu Hrvatske.

Ne smijemo dozvoliti da percepcija javnosti bude kako liste čekanja rastu proporcionalno aktivnosti i rastu prihoda privatnih poliklinika, odnosno da liječnici u javnom sustavu rade, a u privatnom zarađuju”, rekao je dr. Jurković. Također napominje da su liste čekanja produžene u mnogim postupcima, a prihodi privatnih poliklinika rastu po stopi od 30-40 posto godišnje.

“Dakle, imamo više liječnika, manje stanovnika, produženje listi čekanja u javnom sektoru uz kontinuiran rast privatnoga. Ovi egzaktni podaci više su nego dovoljan razlog za ozbiljnu analizu, koja bi bila daleko temeljitija od ove često populističke rasprave u široj javnosti”.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

¸VRH Blaženka će tužiti Slobodnu liku

Darko Milinović, poslijeratni politički profiter početkom 2008.godine kao Ministar u Vladi RH u svoju Imovinsku karticu prijavio je uz drugo i Dionice Lavčević koje je tada posjedovala njegova

Podijelite sadržaj

Balet na velikim visinama Brinja

Brinje je naselje u sjeverozapadnom dijelu Like te općina u Ličko-senjskoj županiji, smještena u Brinjskom krškom polju u sjeverozapadnom dijelu Gackog polja u brinjskoj zavali,

Podijelite sadržaj
Play Video