Postavke
kolačića

Oboljelo zdravstvo

Proračun za zdravstvo 2024. godine iznosi 5,5 milijardi eura, dvostruko više nego prije 10 godina. Sve veći troškovi zdravstva ne prate kvalitetu usluga, o čemu svjedoče nezadovoljni pacijenti. Za sljedeću godinu predviđa se zdravstveni proračun oko 5, 5 milijardi eura.

Dražen Jurković rođen je u Gospiću, diplomirao je i magistrirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Danas je Direktor udruge poslodavaca o zdravstvu Hrvatske.

Ne smijemo dozvoliti da percepcija javnosti bude kako liste čekanja rastu proporcionalno aktivnosti i rastu prihoda privatnih poliklinika, odnosno da liječnici u javnom sustavu rade, a u privatnom zarađuju”, rekao je dr. Jurković. Također napominje da su liste čekanja produžene u mnogim postupcima, a prihodi privatnih poliklinika rastu po stopi od 30-40 posto godišnje.

“Dakle, imamo više liječnika, manje stanovnika, produženje listi čekanja u javnom sektoru uz kontinuiran rast privatnoga. Ovi egzaktni podaci više su nego dovoljan razlog za ozbiljnu analizu, koja bi bila daleko temeljitija od ove često populističke rasprave u široj javnosti”.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video