Postavke
kolačića

Održan 22. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu

Ovaj susret sjećanja važan je podsjetnik na veliku žrtvu poginule djece i neizmjernu tugu koju su njihovi najmiliji pretrpjeli.

Danas je u Slavonskom Brodu održan 22. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu pod nazivom „Mali križ – velika žrtva“. Ovaj značajan događaj organizirala je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Program ovog tradicionalnog susreta započeo je Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, gdje su se okupljeni prisjetili nevinih žrtava. Nakon mise, uslijedilo je polaganje vijenaca ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“, gdje je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ime Vlade Republike Hrvatske odao počast poginuloj djeci u Domovinskom ratu.Tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj poginulo je 402 djece, a u Slavonskom Brodu tijekom ratnih godina živote je izgubilo njih 28. Ovaj susret sjećanja važan je podsjetnik na njihovu veliku žrtvu i neizmjernu tugu koju su njihovi najmiliji pretrpjeli.

Počivali u miru Božjem!

FOTO: HINA

Izvor: Ministarstvo branitelja

Podijelite sadržaj
Play Video

20 godina Baraćevih špilja

Temeljem izvješća prvog ravnatelja Ustanove – Tihomira Kovačevića Tihija te njegovih evidencija o radnim akcijama koje su prethodile uređenju i otvaranju Baraćevih špilja, prisjećamo se

Podijelite sadržaj
Play Video