Postavke
kolačića

Održan Sabor biskupa Riječke metropolije u Gospiću 2024.

Sabor biskupa Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u ponedjeljak 8. travnja, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita mons. Mate Uzinića.

Na sastanku su sudjelovali: riječki nadbiskup Mate Uzinić, krčki biskup Ivica Petanjak, porečki i pulski biskup Ivan Štironja te domaćin  mons. Richard Pavlić dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije. Biskupi su raspravljali o zajedničkim metropolitanskim ustanovama s posebnim osvrtom na neka nova pitanja i izazove. Predstavljena je sinteza Sinodalnog susreta svećanika Riječke metropolije koji se održao 26. veljače 2024. u Rijeci. Na kraju Sabora, đakon vlč. Karlo Špoljarić, član organizacijskog odbora SHKM 2024., predstavio je do sada učinjeno te problematiku vezanu uz samu organizaciju. Biskupi će poslijepodne u 17 sati sudjelovati na svečanom misnom slavlju u gospićkoj katedrali koje će predvoditi  splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić.

Izvor: Gospićko-senjska biskupija

Podijelite sadržaj
Play Video

“BICIKLIJADA ORLOVA”

Brdsko biciklistički klub Senj poziva sve prijatelje kluba i sve ostale biciklističke klubove da nam se pridruže i odozovu u što većem broju na prvoj

Podijelite sadržaj
Play Video