Održan sastanak Otočnog vijeća: 8,5 milijuna eura dodijeljeno Ličko-senjskoj županiji za projekte u Novalji

U svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan sastanak Otočnog vijeća.

Sastanku je nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te brojni državni tajnici, župani, gradonačelnici i načelnici otočnih županija.

Tim povodom dodijeljeni su ugovori brojnim otočnim udrugama za razvoj civilnog društva na otocima kao i ugovori otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta.

Iz Ličko-senjske županije sastanku su prisustvovali zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo – Đono koji su izrazili zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te su zahvalili Vladi Republike Hrvatske, a posebno zbog dodjele sredstava u iznosu od 4,5 milijuna eura iz Programa za društvenu i regionalnu revitalizaciju Like koja je ciljana pomoć i podrška kontinentalnom dijelu županije, dok će se ovim Pozivom ojačati u društvenom i gospodarskom smislu i otočni dio Ličko-senjske županije odnosno grad Novalja.

Vlada Republike Hrvatske kroz novi program iz EU fondova – Integrirani teritorijalni program (ITP) za otoke snažno podupire teritorijalni pristup te je jedinicama lokalne samouprave omogućila određivanje prioriteta.

Ovaj program ukupno vrijedan 150 milijuna eura predstavlja dosad najveći ciklus ulaganja u otoke. Za područje naše županije osigurano je 8,5 milijuna eura.

Ličko-senjska županija je pri kraju kompleksnog procesa izrade strateškog dokumenta Plana razvoja otoka 2021.-2027. teritorijalne strategije u kojoj su definirana ključna područja ulaganja koji je podloga ali i uvjet za povlačenje sredstava EU-a u iznosu od 8,5 milijuna eura sukladno Integriranom regionalnom ulaganju za otoke.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Parni Valjak 16.03.2024.

Zadarski Arsenal će zatresti zvukovi svima nam poznatih hitova jer legendarni Parni Valjak ponovo dolazi u Zadar! Spremite se za nezaboravan glazbeni doživljaj u subotu,

Podijelite sadržaj
Play Video